r
Nosalty Logó

Spenótos tojással töltött kalács

Szekeres Lajosné Klári
Spenótos tojással töltött kalács
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
20.2g
Fehérje
69.9g
Szénhidrát
24.1g
Zsír
90g
Víz
301.8g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
4.4g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    957.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    90 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    239 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    1730 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3834 micro
Összesen 588 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    1509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4787.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    256 mg
  • Kálcium
    759 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1276 mg
  • Nátrium
    2218 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    349.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    450 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    336 micro
  • K vitamin:
    772 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    771 micro
  • Kolin:
    1265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    8651 micro
  • β-crypt
    42 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19169 micro
Összesen 2940 kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    25.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    631 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1398 micro
Összesen 213 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük a spenótot leforrázzuk, majd a fokhagymát olajon megfuttatjuk és rászórjuk a lisztet. Pirítsuk világosra, engedjük fel tejjel, ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval. Belerakjuk a spenótot és botmixerrel pürésítjük.
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. A felfuttatott élesztőhöz szitáljuk a lisztet, belerakjuk a tojások sárgáját, a sót és elkezdjük összeállítani a tésztát.
  3. Amikor összeállt a tészta, akkor apránként beledolgozzuk az olajos margarint, végezetül apránként a spenótot is beledolgozzuk. Olajos kézzel átsimítjuk, megszórjuk liszttel a tetejét, letakarjuk konyharuhával és meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  4. Ha megkelt, akkor lazán átgyúrjuk, pihentetjük, majd téglalap alakúra kinyújtjuk és a szélére rakjuk a megtisztított, keményre főtt tojásokat. Feltekerjük a két végét és lezárjuk. Egy kalács sütőformát kikenünk olajjal, majd kibéleljük sütőpapírral.
  5. A tetejét lekenjük felvert tojással és újra kelesztjük 25 percig. Majd 180 fokos fokon előmelegített sütőbe toljuk 25-30 perc alatt megsütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Sonkás-tormás babka

A puha, foszlós tészta gazdagon megkenve sonkás-tormás töltelékkel igazán különleges sós, húsvéti csemege. A torma és a paprika pikáns íze remekül harmonizál a sonkával, a ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek