r
Nosalty Logó

Spenótos-sajtos mártogatós

Jolimami
Spenótos-sajtos mártogatós
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

194
Kalória
10g
Fehérje
6.3g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
84.7g
Víz
177.4g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
2.1g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 114 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    974.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    607 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    262 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3058 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6729 micro
Összesen 194 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    85.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1064 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5845.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    1010 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    785 mg
  • Nátrium
    3640 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    508.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2377 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    1570 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    750 micro
  • Kolin:
    787 mg
  • Retinol - A vitamin:
    847 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18348 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40372 micro
Összesen 1167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    234 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1804 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3970 micro
Összesen 114 kcal

Elkészítés

  1. Felolvasztjuk amirelit spenótot és a vaj felévellassú tűzön megpároljuk. A vizet alaposan elpárologtatjuk alóla.
  2. A vaj másikfelén megfuttatjuk a lisztet és 2 dl tejjel (vagy 1 dl tej + 1 dl víz keverékével) felengedjük (vagyis besamelt készítünk), simára keverjük.
  3. A besamelbe keverjük a fűszereket, reszelt sajtot,majd a spenótot, dúsíthatjuk apró kockákra vágott keménytojással és máris tálalhatjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Gabimami58 csodás sodort sajtos fonott kalácsát készültem megsütni, ehhez passzoló krémnek valót keresgéltem a hűtőben. Kezembe akadt egy zacskó spenót, így jutott eszembe ez a finomság, amit régebben gyakran készítettem, de valahogy elfeledkeztem róla. Ezúton is köszönet Gabimaminak a receptért, mind a kalács, mint a mártogatós igen hamar elfogyott, így együtt nagyszerűen harmonizáltak. Izgalmas kétarcú étel, mert folyósan-melegen inkább a szerecsendió és a spenót íze dominál, míg hidegen a vaj és a sajt érződik ki jobban, amit üdére lazít a spenót.

További receptek

Borsodó egyszerűen

A klasszikus borsodó különleges aromájával kitűnik a házi édes öntetek és mártások közül: megannyi desszertet nyakon önthetünk vele a rétestől kezdve egészen a gombócig. ...

Lakos Benedek

Zsenge zöldborsópesztó

A friss zöldborsónál nehezebb üdébb és ropogósabb tavaszi zöldséget találni, ezért bátran használhatjuk ha zsenge végeredményre vágyunk. Mi most egy roppant egyszerű és gyors ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...