r
Nosalty Logó

Camembertmártogatós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Camembertmártogatós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 244 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30 g

Zsír

  • Összesen
    42.2 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1887.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    155 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    246 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    240 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 753 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60 g

Zsír

  • Összesen
    84.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3775 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    858 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    1709 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    309.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    492 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1505 kcal
  • 10% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    612.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    136 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A camembert sajtot ujjnyi távolságban, félig bevagdossuk, majd 90 fokban elforgatva megismételjük, így négyzetesen beirdalva. Ezt az oldalát megkenjük 1 evőkanál mézzel.
  2. Serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, majd mehet rá a camembert sajt a mézes oldalával lefelé. Körülbelül 5-6 percig sütjük, amíg meg nem pirul.
  3. A szőlőszemeket félbevágjuk, majd a magvakat is durván felaprítjuk. Abban a serpenyőben, amiben a sajtot pirítottuk, beleszórjuk a magvakat és gyakori kevergetés mellett 5-10 perc alatt megpirítjuk.
  4. Egy hőálló edénybe szórjuk a szőlőket és a magvakat, elkeverjük egymással. Az edény szélére húzzuk, hogy középen legyen hely a sajtnak, majd a lepirított oldalával felfelé középre helyezzük a camembertkorongot.
  5. Egy evőkanál mézet csurgatunk a sajtra és a szőlős keverékre is, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, majd mehet rá a bazsalikom is.
  6. Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 C fokon 15 perc alatt készre sütjük. Pirítóssal tálaljuk és a folyós sajtba mártogatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 939
  • Feltöltés dátuma: 2022. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Camembertmártogatós
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek