Mindenféle zöldségekkel érdemes palacsintát készíteni, reszelt sajttal vagy a zöldséghez illő mártással feladni – remek és változatos előétel kreálható! A zöld színű palacsinta különösen mutatós!
Meleg előétel, a "reciprok"-kal (sajtos omlett párolt spenóttal) feladva különösen izgalmas.
Spenótos palacsinta készítése:
*hirdetés/ajánlat
Spenótos palacsinta készítése:
Hozzászólások (8)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szuper a palacsinta recept! Fokhagymás tejfölös mártással készítettem, tésztájából pedig a fokhagymát kihagytam. Tökéletes!
Mai ebédre készítettem el (a mártás nélkül - nincs most itthon sajt... de megesszük tejföllel), isteni lett! A családnak bejelentettem, ha nekik nem ízlik, én majd megeszem az egészet, az biztos! :) Köszi a receptet!
Szoktam csinálni, a gyerekeim miközben jóízűen eszik "penészes palacsintának" csúfolják, talán azért is, mert friss vágott spenóttal szoktam csinálni, nem mixelem, így nem lesz mindenütt zöld. Reszelt sajttal töltöttem :)
Kedves Ildikó!
Ez a recept már jó ideje ott lapul a mentett receptjeim között, nagyon beindította a fantáziámat, hogy "zöld palacsinta"! Tegnap sikerült hozzájutnom jó áron egy botmixerhez és mivel ma estére vendégeket várunk, gondoltam leveszem őket a lábukról ezzel a fantasztikus ötlettel. Pontosan betartottam az előírásokat és az arányokat (kivéve nem tettem bele fokhagymát, mert az a töltelékbe ment) de sajnos nem sikerült kisütni :/ Egyáltalán nem bírtam megfordítani, már teljesen barna volt az alja, de ha alányúltam, hogy megfordítsam, szétesett (szétmállott) :/ Aztán a másodikat kisebb serpenyőben csináltam, hátha könnyebb lesz megfordítani, de az alá sem sikerült alányúlnom (aztán már mérgemben elkezdtem rángatni a sütőt, hogy akkor majd a levegőbe feldobva megforgatom -nem sűrűn csinálok ilyent- szegénykém a földön landolt! :))) Persze ez az én bénaságom. Még egy esélyt adtam neki, kiskanállal kicsiket csepegtettem a serpenyőre, aztán megfordigattam őket, barnára sütöttem mindkét felét, de mikor kész lett egy, megkostoltam és nem volt átsülve :/ A massza most bennt figyel a hűtőben, holnap lesz belőle főzelék...
Mit ronthattam el? A serpenyőm piros közepű... pici vajat tettem alá. Túlfőztem volna a spenótot elötte? Vagy kellett volna pár órát pihentetni a tésztát sütés előtt? Nem vagyok egy kezdő a konyhába, bár az oldaladat elnézve, azért fényévekre vagyok Tőled (a sajtos golyó receptedet is megpróbáltam egyszer, az sem jött össze :/ ) Olyan egyszerűnek tűnt ez a recept!
Szép hétvégét!
Kedves Ildiko!
Hogy ez mekkora otlet?! Gratulalok, gyonyoru, elmentettem!!!!:)
En csak annyit szeretnek hozza fuzni, hogy epp most ragadt le az elso palacsintam, igaz nem ilyen aranyokkal dolgoztam de nem lett volna szabad leragadnia igy sem. Megyek meg kiserletezem rajta! Remelem osszejon a vegere, mert mar nagyon reg keszulok ezt a finomsagot elkesziteni!
Teflonos sutot hasznalsz??Leheletnyi olajjal nem lenne szabad ragadnia
Nagyon könnyű és nagyon finom, és zöldséggel töltöttem meg és laktató ebédnek kiválló. Köszi :)