Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos palacsinta sajtmártással

Spenótos palacsinta sajtmártással
Spenótos palacsinta sajtmártással
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindenféle zöldségekkel érdemes palacsintát készíteni, reszelt sajttal vagy a zöldséghez illő mártással feladni – remek és változatos előétel kreálható! A zöld színű palacsinta különösen mutatós!

hozzávalók / 4 adag

A spenótos palacsintához

A sajtmártáshoz

ajánlat

Meleg előétel, a "reciprok"-kal (sajtos omlett párolt spenóttal) feladva különösen izgalmas.

Szólj hozzá!

elkészítés

Spenótos palacsinta készítése:

 
  1. Forró, sós vízben megfőzzük a spenótot leszűrjük, kihűtjük.
  2. A tojásokkal, a liszttel, a tej felével, a fokhagymával botmixer segítségével homogenizáljuk.
  3. Sózzuk, borsot darálunk rá.
  4. A maradék tejjel sűrű palacsinta-tésztát keverünk.
  5. Palacsinta-sütőben 4 palacsintát sütünk.
Sajtmártás készítése:
 
  1. Megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a villával tört gomolyát.
  2. Amikor a sajt megolvadt hozzáadjuk a lisztet, kevergetve összedolgozzuk, enyhén pirítjuk.
  3. Beleöntjük a tejet és a bort, összeforraljuk.
  4. Végül ízesítjük: borsot darálunk rá, szükség esetén sózzuk.


 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 30 405
elküldve: 3
receptkönyvben: 498
elkészítve: 10/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Parajos palacsinta sajtmártással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hócipő-hopp
hócipő-hopp Thu, 2015-01-01 18:25

Szuper a palacsinta recept! Fokhagymás tejfölös mártással készítettem, tésztájából pedig a fokhagymát kihagytam. Tökéletes!

Nastja88
Nastja88 Wed, 2013-07-03 09:25

Mai ebédre készítettem el (a mártás nélkül - nincs most itthon sajt... de megesszük tejföllel), isteni lett! A családnak bejelentettem, ha nekik nem ízlik, én majd megeszem az egészet, az biztos! :) Köszi a receptet!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Sat, 2013-05-11 09:03

Szoktam csinálni, a gyerekeim miközben jóízűen eszik "penészes palacsintának" csúfolják, talán azért is, mert friss vágott spenóttal szoktam csinálni, nem mixelem, így nem lesz mindenütt zöld. Reszelt sajttal töltöttem :)

don-fr86
don-fr86 Fri, 2012-11-23 17:56

Kedves Ildikó!
Ez a recept már jó ideje ott lapul a mentett receptjeim között, nagyon beindította a fantáziámat, hogy "zöld palacsinta"! Tegnap sikerült hozzájutnom jó áron egy botmixerhez és mivel ma estére vendégeket várunk, gondoltam leveszem őket a lábukról ezzel a fantasztikus ötlettel. Pontosan betartottam az előírásokat és az arányokat (kivéve nem tettem bele fokhagymát, mert az a töltelékbe ment) de sajnos nem sikerült kisütni :/ Egyáltalán nem bírtam megfordítani, már teljesen barna volt az alja, de ha alányúltam, hogy megfordítsam, szétesett (szétmállott) :/ Aztán a másodikat kisebb serpenyőben csináltam, hátha könnyebb lesz megfordítani, de az alá sem sikerült alányúlnom (aztán már mérgemben elkezdtem rángatni a sütőt, hogy akkor majd a levegőbe feldobva megforgatom -nem sűrűn csinálok ilyent- szegénykém a földön landolt! :))) Persze ez az én bénaságom. Még egy esélyt adtam neki, kiskanállal kicsiket csepegtettem a serpenyőre, aztán megfordigattam őket, barnára sütöttem mindkét felét, de mikor kész lett egy, megkostoltam és nem volt átsülve :/ A massza most bennt figyel a hűtőben, holnap lesz belőle főzelék...
Mit ronthattam el? A serpenyőm piros közepű... pici vajat tettem alá. Túlfőztem volna a spenótot elötte? Vagy kellett volna pár órát pihentetni a tésztát sütés előtt? Nem vagyok egy kezdő a konyhába, bár az oldaladat elnézve, azért fényévekre vagyok Tőled (a sajtos golyó receptedet is megpróbáltam egyszer, az sem jött össze :/ ) Olyan egyszerűnek tűnt ez a recept!
Szép hétvégét!

ügyike
ugyike / ügyike Sun, 2012-02-05 18:35

Kedves Ildiko!
Hogy ez mekkora otlet?! Gratulalok, gyonyoru, elmentettem!!!!:)

Efuka
Efuka Wed, 2011-04-06 17:04

En csak annyit szeretnek hozza fuzni, hogy epp most ragadt le az elso palacsintam, igaz nem ilyen aranyokkal dolgoztam de nem lett volna szabad leragadnia igy sem. Megyek meg kiserletezem rajta! Remelem osszejon a vegere, mert mar nagyon reg keszulok ezt a finomsagot elkesziteni!

Budakati
Budakati Thu, 2012-05-10 22:24

Teflonos sutot hasznalsz??Leheletnyi olajjal nem lenne szabad ragadnia

MiniMe9
MiniMe9 Tue, 2009-07-07 09:20

Nagyon könnyű és nagyon finom, és zöldséggel töltöttem meg és laktató ebédnek kiválló. Köszi :)

478
spenót 40 dkg
tojás 2 db
finomliszt 4 evőkanál
tej 4 dl
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
gomolya sajt 15 dkg
vaj 5 dkg
finomliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint