r
Nosalty Logó

Spenótos-csirkés spagetti olasz módra

Mia.
Spenótos-csirkés spagetti olasz módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1527
Kalória
68.7g
Fehérje
208.1g
Szénhidrát
48.2g
Zsír
579.9g
Víz
120.9g
Koleszterin
18.9g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 3054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    68.7 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2934.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    218 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    327 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    1155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    208.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    923 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    893 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    10585 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    22245 micro
Összesen 1527 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    137.5 g

Zsír

  • Összesen
    96.5 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5868.5 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    552 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    653 mg
  • Foszfor
    1854 mg
  • Nátrium
    2310 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    416.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    1159.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1847 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1787 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2099 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    206 micro
  • β-karotin
    21170 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5249 micro
  • Lut-zea
    44490 micro
Összesen 3054 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    907 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    225 micro
  • Lut-zea
    1906 micro
Összesen 131 kcal

Elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, megszabadítjuk a bőrétől (aki szereti, hagyhatja, de sok olajat használunk, túl zsíros lenne), kicsontozzuk, felvágjuk apró darabokra, és bő olajban elkezdjük sütni.
  2. Közben apróra vágjuk a paradicsomot, és ha félig átsült a hús, hozzáadjuk a gombával együtt (természetesen a konzervlé nélkül).
  3. Mindezek együtt elég sok levet eresztenek, legalább a felét elfőzzük. Mire elfő a nagyja, a hús is átfő, ekkor hozzáadjuk a spenótot. Én fel szoktam vágni a nagyobb leveleket, és maréknyi adagonként keverjük bele. Kevergessük folyamatosan, hogy ne égjenek le se a levelek, se a hús.
  4. Sózzuk, borsozzuk, és egy pár percig hagyjuk összefőni az ízeket, de még mielőtt teljesen elfőne alóla a víz, vegyük le a tűzről, nehogy az utolsó pillanatban égjen oda.:)
  5. Az előre kifőzött spagetti tésztával összekeverjük, és találhatjuk is, ízlés szerint egy kis friss bazsalikom feldobhatja még jobban, de abszolút nélkülözhető.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ez egy saját recept, amit az olasz barátaimtól ellesett olajostészta-alapra készítettem el, nem kell hozzá semmilyen tejfölös vagy paradicsomszószos alap.... Isteni finom így is :)  A csirkének más-más részeiből is készíthetjük, de én a felső csirkecombra esküszöm.

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...