Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancsos gesztenyeleves

Narancsos gesztenyeleves
Narancsos gesztenyeleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi menü első fogása volt. Forrón tálalva igazi lélekmelegítő volt a vacsoravendégeknek. Elővetítette a másik két fogás ízvilágát, ami narancsos kacsasült volt, és fehér csoki mousse meggyzselével, gesztenye mousse bonbonnal. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Fél liter tejet felfőzünk egy vaníliarúddal, a két narancs lereszelt héjával és egyik narancs levével.
  2. Ezalatt felfőzzük a gesztenyemasszát másik fél liter tejjel. (Nekem cukrozott, rumaromás massza jutott a boltból, ezért csak pár csepp rumaromát tettem hozzá.)
  3. A narancsos tejet beleszűrjük a gesztenyésbe, majd teljesen homogénre turmixoljuk.
  4. Két evőkanál keményítőt kevés vízzel kikeverünk, és hozzáadjuk a leveshez. 1 percet főzzük még, és már kész is van.
  5. Rumaromás vízbe áztatott mazsolával és tejszínhabbal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 261
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

HastancAndrea

Mióta szakács: 2012.10.30.
11 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gesztenyekrémleves, krémleves gesztenyéből, vaníliás-narancsos rumos mazsolás gesztenyekrémleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

207
tej 1 l
vanília 1 db
narancshéj 2 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
gesztenyemassza 25 dkg
rumaroma 5 csepp
mazsola 1 marék
víz 0.5 dl
étkezési keményítő 2 evőkanál