r
Nosalty Logó

Spárgatök kapros raguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Macs & Kand Úr
Spárgatök kapros raguval
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    680.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    404 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    546 micro
Összesen 324 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.9 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2721.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    291 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    1616 mg
  • Nátrium
    324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1334.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    1524 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    2185 micro
Összesen 1293 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    276 micro
  • Lut-zea
    117 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tököt félbevágjuk, meglocsoljuk olajjal, sózzuk, borsózzuk, majd lefordítva sütőbe rakjuk 40 percre.
  2. A húst kockára vágjuk, és egy kis olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Míg pirul, felvágjuk a két paradicsomot, és a kaporral együtt a húshoz adjuk. Ha kellően átfőtt, belerakjuk a tejfölt, és átforraljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 608
  • Feltöltés dátuma: 2017. december 09.

Ajánló

A tök belsejét villával egyszerűen szét lehet szedni, ki lehet kaparni tányérra, de tálalhatjuk a héjban is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgatök kapros raguval
Macs & Kand Úr 14 recept

Még ősszel rákaptunk a tökökre, és elkezdtünk kísérletezni mindenféle recepttel. Ez már egy saját kitaláció. macs

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!