Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás-sonkás párnák

Spárgás-sonkás párnák
Spárgás-sonkás párnák
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom töltött tészta. Vendégvárónak is nagyon jó. Az általam felhasznált hozzávalókkal az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 275 kalória van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk alaposan, a fás részeit levágjuk. Feldaraboljuk kb. 0,5 centis darabkákra. Annyi vízben, amennyi éppen ellepi, a porcukorral, a citromlével és egy nagy csipet sóval forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  2. Közben a sonkát pici kockákra vágjuk, vagy ledaráljuk. A sajtot lereszeljük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk.
  3. Mindent egy tálba teszünk, hozzáadjuk a tejfölt. Ha a spárga főzési ideje letelt, lecsöpögtetjük, és a sonkás-sajtos masszához adjuk. Picit sózzuk (de óvatosan, mert a sajt és a sonka sós).
  4. A tojást felütjük egy tálkába. Villával kicsit felverjük, és a felét a spárgás töltelékhez adjuk.
  5. A leveles tésztát kitekerjük, kockákra vágjuk. A kockák egyik felére teszünk a töltelékből, és a másik felét ráhajtjuk. A tészta széleit összenyomkodjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a párnákat, és a felvert maradék tojással lekenjük őket.
  7. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-20 percig sütjük. Melegen, langyosan, hidegen, egyaránt nagyon finom!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 151
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sonkás-spárgás sós párna, leveles párna sonkás spárgás töltelékkel, zöldspárgás- sonkás párna

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

490
leveles tészta 40 dkg
zöldspárga 15 dkg
sonka 9 dkg
trappista sajt 4 dkg
tejföl 5 dkg
tojás 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
porcukor 5 g
citromlé 20 csepp
0 ízlés szerint