r
Nosalty Logó

Spárgás-pestos melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 722 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1442 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 168 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2258 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    666 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    425 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    893 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1173 micro
Összesen 722 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.9 g

Zsír

  • Összesen
    81.8 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4516 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    1332 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    850 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    213 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    365 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    1787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2345 micro
Összesen 1442 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    209 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 168 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a salottahagymát, majd vágjuk félbe, és a vonalak mentén szeljük vékony csíkokra. Törjünk össze egy-két gerezd fokhagymát, hámozzuk meg, és vágjuk azt is vékony szeletekre.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszunk fel egy kanál margarint, és dobjuk rá előbb a salottahagymát, majd kis fonnyadás után a fokhagymát is. Szórjuk meg sóval, törjünk rá borsot, és istenien passzol hozzá az apróra vágott friss kakukkfű és petrezselyem. Forgassuk össze, majd a serpenyőből tegyük ki egy tálba.
  3. Egy teáskanál margarint dobjunk a serpenyőbe, és dobjuk bele fás részüktől megszabadított spárgákat, és pár perc alatt kis sóval, borssal, pirítsuk meg. Mikor már szép zöldek, akkor ki is tehetjük őket egy tálba.
  4. A kenyérszeleteket kenjünk meg margarinnal, majd halmozzuk rá a sajt egyik felét. Előre szeletelt sajt esetén kb. két szeletet fektessünk a kenyérre. A sajtra helyezzünk rá szendvicsenként 3 spárgát, majd oszlassunk el rajtuk a salottahagymát. Tegyünk még rá egy-két teáskanálnyi zöldpestot, oszlassuk el, majd fedjük le az egészet a maradék sajttal, és borítsuk rá a felső kenyérszeletet.
  5. A szendvicsek külsejét is kenjük meg margarinnal, majd tegyük az eddig használt serpenyőbe, majd közepes fokozaton pirítsuk aranybarnára mindkét oldalt. Mire megpirulnak a kenyerek, addigra a sajt is el fog olvadni. Friss salátával, vagy csak magában, de melegen, ropogósan fogyasszuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2966
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 17.

Ajánló

Egy ráérős reggelinek, vagy ebédnek is tökéletesen beillik ez a nem hétköznapi melegszendvics.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az olvadó sajt, a friss fűszernövények és a zöldspárga íze, együtt hozza a tavaszi hangulatot. Ez az igazán kiadós melegszendvics tökéletes eleme lehet egy ráérős reggelinek. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.