r
Nosalty Logó

Spárga velencei módra

NS
Spárga velencei módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

166
Kalória
8.4g
Fehérje
5.3g
Szénhidrát
12.9g
Zsír
147.8g
Víz
167.9g
Koleszterin
2.6g
Élelmi rost
2.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 73 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    147.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    555 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 166 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    51.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    591.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    454 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    334 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2220 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4114 micro
Összesen 660 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    243 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    451 micro
Összesen 73 kcal

Elkészítés

  1. A spárgát ha kell, pucoljuk meg, s a zsenge részét sós vízben főzzük meg félkeményre. Amikor kivettük, azonnal jeges fürdőbe tegyük őket, hogy ne főjenek tovább.
  2. A megpucolt főtt tojást - természetesen, nem csak húsvéti főtt tojásból készíthető, hanem sima főtt tojásból is - kézi botmixerrel az összes alapanyaggal keverjük krémesre - fontos, hogy krémes állaga legyen, ezt az olívaolajjal tudjuk elérni -, majd a spárgával együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Nincs is jobb annál, mint amikor a Húsvéti időszak vége, s a spárgaszezon eleje összetalálkozik. Ugyanis, ha megmarad egy kevés tojásunk, s friss spárgát is tudunk venni hozzá, máris elkészíthető egy remek, Velencéből származó uzsonna vagy könnyű vacsora a két összetevőből pillanatok alatt.

További receptek

Villámgyors tojáskrém

A tojáskrém egy igazi retro klasszikus. Készíthetjük reggelire pirítósra kenve, vendégvárónak vagy ebédre egy laktató szendvicsnek. Fogyasztás előtt érdemes pihentetni pár órát a ...

Fekete Melinda

Sonkakrém

Villámgyorsan elkészíthető sonkakrémet hoztunk nektek, ami remek módja a maradék felhasználásának, ha már sonkakómátok van. Ugyanakkor nem csak húsvétkor érdemes elkészíteni, hiszen ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek