Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárga velencei módra

Spárga velencei módra
Spárga velencei módra
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs is jobb annál, mint amikor a Húsvéti időszak vége, s a spárgaszezon eleje összetalálkozik. Ugyanis, ha megmarad egy kevés tojásunk, s friss spárgát is tudunk venni hozzá, máris elkészíthető egy remek, Velencéből származó uzsonna vagy könnyű vacsora a két összetevőből pillanatok alatt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát ha kell, pucoljuk meg, s a zsenge részét sós vízben főzzük meg félkeményre. Amikor kivettük, azonnal jeges fürdőbe tegyük őket, hogy ne főjenek tovább.
  2. A megpucolt főtt tojást - természetesen, nem csak húsvéti főtt tojásból készíthető, hanem sima főtt tojásból is - kézi botmixerrel az összes alapanyaggal keverjük krémesre - fontos, hogy krémes állaga legyen, ezt az olívaolajjal tudjuk elérni -, majd a spárgával együtt tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 512
elküldve: 0
receptkönyvben: 74
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spárga tojáskrémmel, tojásos spárga, főtt spárga tojással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

166
zöldspárga 700 g
főtt tojás 3 db
fehérborecet 1.5 teáskanál
olívaolaj 4 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint