r
Nosalty Logó

Tojáskrém 9. - medvehagymás, lilahagymás

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tojáskrém 9. - medvehagymás, lilahagymás
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 813 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    530.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    95.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    193 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    493 micro
Összesen 204 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    53.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2123.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    886 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    383.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    784 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    1159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    773 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    131 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1971 micro
Összesen 813 kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    198 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 140 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a 6 db tojást (igazi házi xl-es méretű tojásokból, de a kisebb méretűekből kb. 8 db kell).
  2. Miután megszabadítottuk a héjától őket, beledaraboljuk a turmixgépbe a margarinnal, mustárral, kevés sóval és borssal.
  3. Nem tökéletesen simára turmixoljuk. (Persze lehet úgy is, de mi szeretjük, ha egy kicsit darabos marad.)
  4. Apróra vágjuk a medvehagymát, a lilahagymát (szándékosan nem írtam mennyiséget, hiszen mindenki maga tudja, mennyire szereti hagymásan az ételeket), jól elkeverjük a krémben, majd megkóstolkjuk, mert lehet, hogy szükséges bele még só, bors vagy mustár.
  5. Tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk összeérni az ízeket kb. 2 óra alatt.
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15766
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 16.

Ajánló

Ajánlom a gyorsan elkészíthető finomságokat kedvelőknek. Ez egy olyan étel, amit mindenki kedvére ízesíthet, hiszen nem vagyunk egyformák, ki borsosabba, ki hagymásabban szereti. Lehet kísérletezni is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Unokanővérem ajánlotta ezt a végtelenül egyszerű, de ugyanakkor nagyon finom ételt. A kisfia imádja, így gondoltam én is elkészítem az enyémnek és persze a család többi tagjának is. Mivel most medvehagyma-szezon van,  így ezt kombináltam a lilahagymával, és nem csalódtunk. Isteni vacsora kerekedett belőle.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...