Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spanyol burgonyasaláta tonhallal

Spanyol burgonyasaláta tonhallal
Spanyol burgonyasaláta tonhallal
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom spanyol tapas-recept. A salátához adhatunk zöld vagy fekete olajbogyókat is. Az egyszerű majonéz helyett használhatunk aiolit is.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát megmossuk, majd sós vízben kb. 35-40 perc alatt megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, hagyjuk hűlni, majd kockákra vágjuk.
  2. A sárgarépát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Enyhén sós vízben kb. 5 percig főzzük, majd hozzáadjuk a borsót, és további 5 percig főzzük. Leszűrjük, és hagyjuk hűlni.
  3. A tonhalat leszűrjük, majd villával apróra tépkedjük. A tojást meghámozzuk, kockákra vágjuk.
  4. A majonézt simára kavarjuk a joghurttal és a citromlével. Sóval, borssal ízesítsük.
  5. A dresszinget a többi hozzávalókhoz öntjük, jól elkeverjük, és pár órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 084
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

vegyes saláta, zöldséges majonézes tonhalsaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

562
burgonya 600 g
főtt tojás 4 db
zöldborsó 300 g
sárgarépa 300 g
tonhalkonzerv 300 g
majonéz 300 g
joghurt 150 g
citromlé 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint