r
Nosalty Logó

Spagettifasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Spagettifasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1219 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 210 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    701.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    440 micro
Összesen 306 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.3 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    644 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    132 mg
  • Foszfor
    805 mg
  • Nátrium
    1091 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    250 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    427 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    245 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    328 mg
  • Retinol - A vitamin:
    370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1762 micro
Összesen 1219 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    480.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 210 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A maradék spagettit egy késes robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, a tojást, a kétféle hagymát, illetve az olívaolajat. Sózzuk, szükség esetén borsozzuk.
  2. Az egészet összeturmixoljuk. Szükség szerint tehetünk még bele olajat vagy zsemlemorzsát, attól függően, milyen a fasírtmassza állaga. A receptben írt arányok csak iránymutató jellegűek, sok múlik ugyanis azon, hogy mennyire szaftos a maradék spagetti, amivel dolgozunk - illetve a fűszerezést is ennek megfelelően végezzük el.
  3. Ha már jónak ítéljük a fasírt állagát, vagyis jól formázható, kis golyókat gyúrunk belőle, amelyeket aztán szétlapogatunk. Ha ügyesek vagyunk, egy kevés egészben hagyott spagettit is belegyúrhatunk a két lapjába, kisütés után nagyon jól fog kinézni!
  4. Egy serpenyőben egy kanál vajat olvasztunk, majd kisütjük rajta a fasírtjaink mindkét oldalát.
  5. Friss salátával tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4550
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ebben a könnyedén összedobható fasírtféleségben a megmaradt spagetti kap új életre. Az a szuper benne, hogy gyakorlatilag bármilyen maradékból készíthető (ez paradicsomos spagettiből van), csak a fűszerezést kell hozzá igazítani. Az arányokkal pedig nyugodtan kísérletezzetek szabadon, hiszen alapvetően a tészta szaftossága határozza meg, miből mennyi kell bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss, főzz és nyerj a Rögös túróval!

A magyar gasztronómiát több olyan alapanyag is különlegessé teszi, amit a világ más pontjain egyáltalán nem vagy teljesen más módon használnak. Ilyen például a Rögös túró. Páratlan tejtermékünket csak a Kárpát-medencében állítják elő, éppen ezért a belőle készített ételek is egyedülállóak. Itt a lehetőség, hogy ezekkel az izgalmas fogásokkal nyerj! (x)

Hirdetés

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.