r
Nosalty Logó

Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 4894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7897.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    509 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2698 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2271 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    12097 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3963 micro
Összesen 4894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A spagettihez

  1. A fokhagymát pucoljuk, áttörjük, illetvevékonyan felszeleteljük, a jó nagy csokor friss petrezselyemzöldjét szárával együtt nagyon finomra vágjuk fel, a kétféle snidlinget is.
  2. Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  3. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a szeletelt fokhagymát, kicsit keverés mellett pirítjuk, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát is, keverjük, amint kezd erőteljesebb illata lenni, levesszük a gázt alatta kisebbre, és ekkor tesszük bele a sok és finomra vágott petrezselymet, snidlingeket, sózzuk, és borsozzuk, vissza a tűzre, de csak annyi időre, hogy a vaj, felforrhasson, rottyan egyet, elkeverjük, és kész.
  4. Előírás szerint kifőzzük a spagettit, és lecsepegtetés után a vajas-petrezselyembe forgatjuk bele, óvatosan átkeverjük, és azonnal tálaljuk, lehetőleg reszelt parmezán sajttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11201
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

A legjobb a durum spagetti (sima is lehet) , de aki teheti, igazi, nagyon jó minőségű olasz tésztát használjon. A vaj, drága, de itt is megéri, hogy a legjobb kerüljön bele az ételbe. A sajt: vegyünk parmezánt, aki nem teheti meg, tálaljon az ételhez: trappistát, füstölt sajtot. Ezekkel is nagyon finom.:-) Jó sok és finom, friss zöldfűszereket használjunk.:-) A tejföl nem feltétlenül szükséges, a gyerekeim és a férjem szeretik. Könnyű, nyári zöldségleves, zöldborsóleves, újburgonyaleves, karalábéleves után ajánlom.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon meleg van, hisz itt a nyár.:-) Nem, ez már hőség, nyolc után el kell hagynom a konyhát, itt a nagy kérdés: mit csináljak, hogy legyen mégis ebéd, finom is legyen, meg jól is lakjunk, de még se megterhelő étel, ilyen melegben nem is esne az jól ! :-) Gyors újburgonya leves, zsenge új zöldborsóval, és a sok zsenge friss zöldségfélékkel, csipetkével, hmmm, hamar megvan és isteni finom.:-D Ezután jöhet a gyors tészta, és mivel a kert körbenézésekor kora reggel nem csak a csodás friss zöldségeket hoztam be, hanem sok petrezselyemzöldet is, megvolt a megoldás: tésztával lesz elkészítve, nem bonyolítva, nincs hús, nincs tejszínszósz, most még paradicsomos szósz  se, talán csak simán reszelt sajt... És már ehetünk is.:-)) Sikeres volt az ebéd, a maradékra meg nem volt gond, hisz egy óra múlva már a gyerekek újra éhesek voltak, és szépen el is fogyott minden... :-)

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek