r
Nosalty Logó

Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 4894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A spagettihez

A tálaláshoz

Összesen 285 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.5 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1579.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    479 mg
  • Nátrium
    501 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    540 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    306 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    454 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    338 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    2419 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    793 micro
Összesen 980 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    153.6 g

Zsír

  • Összesen
    212.4 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    610 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7897.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    509 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    640 mg
  • Foszfor
    2395 mg
  • Nátrium
    2507 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    595.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    707.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2698 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1529 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2271 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1688 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    12097 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3963 micro
Összesen 4894 kcal
  • 9% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    711 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    233 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

Elkészítés

A spagettihez

  1. A fokhagymát pucoljuk, áttörjük, illetvevékonyan felszeleteljük, a jó nagy csokor friss petrezselyemzöldjét szárával együtt nagyon finomra vágjuk fel, a kétféle snidlinget is.
  2. Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  3. A vajat felolvasztjuk, beletesszük a szeletelt fokhagymát, kicsit keverés mellett pirítjuk, majd beletesszük az átnyomott fokhagymát is, keverjük, amint kezd erőteljesebb illata lenni, levesszük a gázt alatta kisebbre, és ekkor tesszük bele a sok és finomra vágott petrezselymet, snidlingeket, sózzuk, és borsozzuk, vissza a tűzre, de csak annyi időre, hogy a vaj, felforrhasson, rottyan egyet, elkeverjük, és kész.
  4. Előírás szerint kifőzzük a spagettit, és lecsepegtetés után a vajas-petrezselyembe forgatjuk bele, óvatosan átkeverjük, és azonnal tálaljuk, lehetőleg reszelt parmezán sajttal.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 11337
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 28.

Ajánló

A legjobb a durum spagetti (sima is lehet) , de aki teheti, igazi, nagyon jó minőségű olasz tésztát használjon. A vaj, drága, de itt is megéri, hogy a legjobb kerüljön bele az ételbe. A sajt: vegyünk parmezánt, aki nem teheti meg, tálaljon az ételhez: trappistát, füstölt sajtot. Ezekkel is nagyon finom.:-) Jó sok és finom, friss zöldfűszereket használjunk.:-) A tejföl nem feltétlenül szükséges, a gyerekeim és a férjem szeretik. Könnyű, nyári zöldségleves, zöldborsóleves, újburgonyaleves, karalábéleves után ajánlom.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spagetti petrezselymes-fokhagymás vajban
Éva-Anyóca 350 recept

Nagyon meleg van, hisz itt a nyár.:-) Nem, ez már hőség, nyolc után el kell hagynom a konyhát, itt a nagy kérdés: mit csináljak, hogy legyen mégis ebéd, finom is legyen, meg jól is lakjunk, de még se megterhelő étel, ilyen melegben nem is esne az jól ! :-) Gyors újburgonya leves, zsenge új zöldborsóval, és a sok zsenge friss zöldségfélékkel, csipetkével, hmmm, hamar megvan és isteni finom.:-D Ezután jöhet a gyors tészta, és mivel a kert körbenézésekor kora reggel nem csak a csodás friss zöldségeket hoztam be, hanem sok petrezselyemzöldet is, megvolt a megoldás: tésztával lesz elkészítve, nem bonyolítva, nincs hús, nincs tejszínszósz, most még paradicsomos szósz  se, talán csak simán reszelt sajt... És már ehetünk is.:-)) Sikeres volt az ebéd, a maradékra meg nem volt gond, hisz egy óra múlva már a gyerekek újra éhesek voltak, és szépen el is fogyott minden... :-)

Hozzávalók

A spagettihez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!