r
Nosalty Logó

Spätzle csirkemellel bambuszrüggyel zöldpestoval

Hobbychef
Spätzle csirkemellel bambuszrüggyel zöldpestoval
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

702
Kalória
46.2g
Fehérje
96.7g
Szénhidrát
13.1g
Zsír
161.5g
Víz
91.3g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
4.9g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 702 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1405 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 216 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1138 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    521 mg
  • Nátrium
    347 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    161.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    309 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 702 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    92.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1041 mg
  • Nátrium
    694 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    193.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    323.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    619 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 1405 kcal
  • 14% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 216 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet négy csíkra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a fokhagymát, meglocsoljuk a szójaszósszal, megszórjuk curryval, betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap megfőzzük a tésztát.
  3. Közben olívaolajon kérgesítjük a csirkemellcsíkokat, rátesszük a bambuszrügyeket, a pestot, az olívabogyókat, szórunk rá borsot, curryt, locsolunk rá szójaszószt.
  4. Amikor a csirke megpuhult, tálalunk.
  5. A tányér közepére teszünk két csirkemellcsíkot, mellé pedig tésztát.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 20 p

A Spätzle egy bajor tészta, a mi nokedlink rokona, többnyire hosszúkás. Varietas delectat  (A változatosság gyönyörködtet), mondták a rómaiak. Nos ez igaz a gasztronómiában is. Ezúttal ezzel készítettem el az ételemet. Egy csavar a curry, a zöldpesto és a bambuszrügy. No, ezt kapjátok ki! Igazi nemzetközi kavalkád! Most aztán bajor, ázsiai vagy olasz étel ez?

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...