Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós kockák

Sós kockák
Sós kockák
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsi a fagyasztónk, és nem sűrűn készül, azonban most a karácsonyi halebéd után kellő mennyiségű hely állt rendelkezésre. Karácsony és szilveszter között már háromszor megsütöttük ezt a régi receptet, és mindig gyorsan fogy (melegen és hidegen is finom).

Természetesen a tésztát el lehet készíteni teljesen sima lisztből is, margarin helyett vajjal.

Ha a tojásba (amit a felületre kenünk) keverünk pirospaprikát, még szebb kockákat kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

  • 1 db tojás (a kenéshez)
  • 1 ek szezámmag (ízlés serint lehet lenmag, tökmag, köménymag, sajt)

ajánlat

Ital mellé, vagy csak úgy ropogtatni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint mikróban néhány másodperc alatt (30mp) felolvasztjuk, és a lisztekkel összekevetjük.
  2. Hozzáadjuk a sót, tojást, tejszínt (esetleg az őrőlt magokat, és sajtot), és tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát 30*18 cm-esre nyújtjuk, és a mélyhűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy megfaggyon (azért, hogy szép szabályos kockákat vághassunk, és ne deformálódjon)
  4. Ha megfagyott elővesszük, és kb. 10 perc után elkezdhetjük felszeletelni (kb. 15*15 mm).
  5. Ha már néhányat felkockáztunk, lekenhetjük tojással, és ízesíthetjük a felületüket ízlés szerint.
  6. A kockákat a tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 945
elküldve: 4
receptkönyvben: 280
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang, születésnap, szüret, Márton-nap, szilveszter
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós teasütemény, tökmagos párna, szezámmagos párna, magos párna

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Melitke
Melitke Tue, 2013-02-26 15:36

Szia! Nagyon tetszik a recept, hétvégén lesz egy kis családi összejövetel, és ebéd utáni rágcsának keresek receptet... Csak, h ne a szokásos sajtos rúd vagy pogi legyen... Egy-két kérdésem lenne, mielőtt neki állnék... Milyen vastagra kell kinyújtani a tésztát, ill. nagy gond, ha nem tudom lefagyasztani? Milyen állagú lesz a végeredmény? Frissen aznap készítsem, vagy esetleg előző nap? Válaszaid előre is köszönöm!!!!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Thu, 2013-02-28 12:39

Szia Melitke!
A tésztát 1,5 cm vékonyra szoktam nyújtani (1,5-2 cm-es kockákra szoktam vágni, de kiszúróval is szaggathatsz) Fagyasztani azért szoktam hogy a tészta darabolásakor szép egyenletes, egyenes vágásfelületet kapjunk, szóval ha nem fagyasztod, az sem baj, az ízén nem változtat :) Frissen, és előző nap sütve is finom a süti. Ez az adag kb. fél kiló sütire elegendő, így ha van kedved, és kedveli a sós sütit a család dupla adagot is készíthetsz.

Szép napot, jó sütögetést: Skorpió

717
finomliszt 20 dkg
rétesliszt 15 dkg
margarin 15 dkg
1 dkg
főzőtejszín 1 dl
tojás 1 db
sajt 5 dkg
szezámmag 1 teáskanál
lenmag 1 teáskanál
tojás 1 db
szezámmag 1 ek