Sós kelt tekercs háromféle töltelékkel

- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
200g finomliszt728 kcal
-
25g tej14 kcal
-
32g napraforgó olaj282 kcal
-
13g friss élesztő13 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
4g só0 kcal
-
100g tej56 kcal
Az 1. töltelékhez
-
63g margarin448 kcal
-
4g só0 kcal
-
5g tojássárgája16 kcal
-
45g kapor19 kcal
A 2. töltelékhez
-
40g pizzaszósz22 kcal
A 3. töltelékhez
-
25g trappista sajt88 kcal
-
38g füstölt sajt123 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
800g finomliszt2912 kcal
-
100g tej56 kcal
-
128g napraforgó olaj1127 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
14g só0 kcal
-
400g tej224 kcal
Az 1. töltelékhez
-
250g margarin1793 kcal
-
14g só0 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
180g kapor77 kcal
A 2. töltelékhez
-
160g pizzaszósz86 kcal
A 3. töltelékhez
-
100g trappista sajt352 kcal
-
150g füstölt sajt492 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
32.8g finomliszt119 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
5.2g napraforgó olaj46 kcal
-
2.1g friss élesztő2 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
16.4g tej9 kcal
Az 1. töltelékhez
-
10.3g margarin74 kcal
-
0.6g só0 kcal
-
0.8g tojássárgája3 kcal
-
7.4g kapor3 kcal
A 2. töltelékhez
-
6.6g pizzaszósz4 kcal
A 3. töltelékhez
-
4.1g trappista sajt14 kcal
-
6.2g füstölt sajt20 kcal
A tetejére
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 45.1 g
Zsír
-
Összesen 109 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4272.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 503 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 104 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 3105 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 169.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 139.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 803 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 61 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 243 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 596 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 152 micro
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 180.5 g
Zsír
-
Összesen 436 g
-
Telített zsírsav 83 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 176 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 116 g
-
Koleszterin 520 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 17091.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 321 mg
-
Kálcium 2014 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 416 mg
-
Foszfor 1865 mg
-
Nátrium 12419 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 9 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 676.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 558.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3211 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 172 mg
-
D vitamin: 104 micro
-
K vitamin: 244 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 973 micro
-
Kolin: 455 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1572 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 606 micro
- 10% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 21 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 701.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 83 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 77 mg
-
Nátrium 510 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 132 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 19 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 65 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
80 dkg finomliszt
-
1.5 dl napraforgó olaj
-
5 dkg friss élesztő
-
0.5 teáskanál cukor
-
2 tk só
-
4 dl tej
Az 1. töltelékhez
-
2 tk só
-
1 db tojássárgája
A 2. töltelékhez
A 3. töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- A bögrében meglangyosítjuk a tejet, beletesszük a cukrot, felkeverjük, belerakjuk a friss morzsolt élesztő, elkeverjük, és hagyjuk felfutni.
- Egy tálba öntjük a lisztet, az olajat, sót. Adjuk hozzá a többi langyos tejet is.
- A tálban a tészta hozzávalóit, a felfutott élesztővel jó alaposan összedolgozzuk, hagyjuk egy órán át liszttel leszórva, konyharuhával lefedve, langyos helyen kelni
- Egy tálban a margarinos, petrezselymes krémet keverjük össze.
- A pizzakrémet kinyitjuk (lehet saját magunk is készíteni - ez így egy gyors megoldás).
- Lereszeljük egy tálba a kétféle sajtot, kicsit összekeverjük.
- Lisztezett deszkán a tésztát kivesszük, és három cipót készítünk belőle, hagyjuk még 10-15 percet pihenni.
- Az első cipót kinyújtjuk, téglalap alakúra, és a margarinos krémmel megkenjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel (más zöldfűszerrel), és hosszanti részen, lehetőleg szorosan, amennyire lehet, feltekerjük.
- Megkenjük pizzakrémmel a következő kinyújtott cipót, és feltekerjük.
- A harmadik cipót megszórjuk a reszelt sajtokkal, kicsit lelapítjuk rá, és feltekerjük.
- Mind a hármat felszeleteljük, de nem szeletekre, hanem háromszögekre vágva. Így kerülnek a sütőpapíros tepsibe, lekenjük a felvert tojással, megszórjuk a szezámmaggal.
- Betesszük az előmelegített sütőbe, és készre, aranybarnára sütjük.
- Kivesszük a sütőből, kicsit hűl, és kiszedjük a sütiket a tepsiből, még meleg legyen. Tálra téve, tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40 x30 x 6
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 130
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 17460
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 19.
Ajánló
Elsőnek az ajánlott töltéssel készüljön el, megéri a kockázat! :-) Aztán aki gondolja, ízlése szerint változtathatja. Ez az étel kb. 800 ft. Nagyon finom, és nagyon laktató.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Főzős újságot találtunk a lányommal Küldd el a recepted! címmel. Nem túl komplikált és nem túl drága receptek, ez a lényege az újságban lévő ételeknek és sütiknek. Ráadásul laktató és finom, egy gondolatunk volt a lányommal, amikor átlapoztuk, hogy ezt megcsináljuk, hisz minden van itthon hozzá, és a fejtett bableveshez kítűnő második fogás lesz. Ha barátok jönnek, egy borozáshoz, sörözéshez kellő finomság, és akkor már dupla adagot készítsünk. :-) Az eredeti recept a zöldnek kaprot ír, de mivel nincs már itthon friss kapor, ezért készült petrezselyemmel, amire a fiam annyit mondott: " nahát, ez petrezselyemzöld? na ne, ez ehető így?" /majd, két harapás után/: "nagyon finom, petrezselyemzöld, és mégis finom, anya, ez tök tuti! Ez jó! " Úgy örültem! :-) El is fogyott minden, viszont a baráti beszélgetéshez már dupla adaggal készültem, gyorsan megvan, és tényleg minden tölteléke finom, persze, változtathat rajta mindenki ízlése szerint. Jó étvágyat!
Hozzászólások (5)
Az az 1 dl nem elírás? A többi ugyanilyen receptben 5 dl van. Magam is szoktam ilyet csinálni, és el nem tudom képzelni, hogy lehet elég az 1 dl, az ötszörannyi helyett...
Kedves Éva-Anyóca! Hú, bármelyiket megkóstolnám! Nagyon szépek! :) Üdv: Fahéj
Kedves villers! Én azt a receptet írtam le, amit az újságban olvastam. Igazad van.:-)) Készítéskor derült ki, hogy több tej kell, ha nem teszünk bele, nem áll össze a tészta:-)) S?t cukor se volt írva az éleszt? felfutásához az újságban. Jó, hogy azért szoktam én is csinálni hasonlót és nem tetszett, és variáltam. Igen, csak mire odaértem, hogy ezt kijavítom, a receptben, már felkerült, és nem biztos, hogy tudok javítani, megpróbálom, köszönöm, hogy szóltál, és igyekszem ,hogy az elkészítés alapján való mennyiség kerüljön bele, nem ,amit megadtak az újságban. Kellemes hétvégét kívánok, és még egyszer köszönöm, hogy szóltál, mert már elfelejtettem, elnézést. Éva-Anyóca
Kedves villers! Köszönöm, hogy szóltál, még egyszer, és sikerült kijavítanom:-)) Nagyon jó, hogy szóltál, elég baj lett volna, ha úgy készül el, bár a gyakorlott kéznek nem stimmelt volna, de aki els?nek ugrott volna neki,...köszönöm:-))) Éva-Anyóca
Kedves Éva-Anyóca! Köszi a receptet. Szilveszterre csináltam meg, sós rágcsálnivalóként. Picit a tölteléken változtattam, házi sonka csíkok + feta sajt. Bevált nagyon! :D Fogyott rendesen! Pont az ilyen recepteket szeretem, praktikus, lehet variálni a bele valót, ami épp van a h?t?ben. Köszi még egyszer! Szép napot! Boldog Új Évet Kívánok! Mettácska
Kedves Mettácska! Nagyon örülök neki, hogy elkészítetted.:-O Igen, tényleg az a jó ebben a reciben is, hogy nem kell teljesen ragaszkodni hozzá, vígan lehet változtatni, ahogy azt Te is tetted.:-O Elhiszem, hogy fogyott! :-O Köszönöm, viszont Neked is szép napot kívánok! Békés, boldog új esztend?t! Éva-Anyóca