Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós, édesburgonyás muffin

Sós, édesburgonyás muffin
Sós, édesburgonyás muffin
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ti mit szoktatok csinálni a megmaradt étellel? Sajnos sokaktól hallom, hogy kidobják az élelmiszereket, mert bevásárlásnál elszámították magukat, megromlott a hűtőszekrényben, vagy egyszerűen elfelejtődött. Tegyünk a saját konyhánkban egy kis lépést a pazarlás megállítása felé! Én szinte soha nem dobok ki ennivalót, a következő recept például maradék édesburgonya-püré felhasználásával született.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az édesburgonyapüréhez gépi habverővel hozzákeverjük a tojásokat, az olajat és a tejet.
  2. A száraz hozzávalókat egy külön tálban összekeverjük, és folyamatos keverés mellett az édesburgonyás masszához adagoljuk.
  3. A muffintepsi mélyedéseibe papírkapszlikat helyezünk, és 3/4-ig töltjük őket a tésztával. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük a muffinokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 5 837
elküldve: 2
receptkönyvben: 70
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pink.Cékla

Mióta szakács: 2017.08.24.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

zöldséges muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

214
édesburgonya 350 g
tojás 2 db
napraforgó olaj 3 ek
tej 4 ek
teljes kiőrlésű liszt 150 g
zabpehely 50 g
sütőpor 1 csomag
1 kávéskanál