Nosalty Logó

Ropogós-omlós sült sertéscsülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ropogós-omlós sült sertéscsülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 820 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2458 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 820 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    739 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2458 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk. Majd mindkét csülkötkettőbe vágjuk.
  2. Nagyon alaposan besózzuk.
  3. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol egy nagyon szép aranybarna színt kap.
  4. Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alattkészül el.
  5. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjükegy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, hozzáadjuk az őrölt köményt és afokhagymát is.
  6. Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
  7. Előmelegítjük a sütő grilljét.
  8. Kivesszük a főzőléből amegpuhultcsülköket,és egy tepsire helyezzük őket.
  9. Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 100
  • 7 napos nézettség: 388
  • Össznézettség: 393858
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Vicikó 251 recept

Férjem egyik nagy kedvence a ropogós sertéscsülök. Azért én is megeszem. :-)) Most, hogy visszajött pár napja a hideg tavasz, fagyokkal együtt, így egy télbúcsúztató ebédet csaptunk.  A belül omlós, puha husi a kívül ropogós börkéjével, és egy finom fűszeres krumplikörettel, igen jól esett mindkettőnknek. A ropogós csülöknek nincs nagy titka. Grillsütő kell hozzá! Szerintem nem sül ropogósra sima sütőben.  Azt külön nagyon sajnálom, hogy le kell pecsételni a csülköket mindenféle hatósági pecséttel, mert ugyan tudom, hogy meg lehetne enni a lepecsételt bőrt is (egyik kolléganőm édesapja állatorvos, és ő mondta, hogy élelmiszerfestékkel pecsételnek), de kinek van gusztusa a tányérján látni egy szép nagy dátumot vagy regisztrálási számot, igaz ropogósra van sütve. :-) Pedig a bőre az egyik legfinomabb része az egésznek. Ajánlom a csontot is keszedni, vagy a hentessel kivetetni belőle, mert órákkal megrövidíti az elkészítési idejét.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ha a sütést forgó grillen szabadban csináljuk az még finomabb.

Vicikó

Húú, bizony úgy is finom! De így meg belef?nek a f?szerek aromái a húsba. Így se rossz :-)) Üdv: Vici

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek