Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-sonkás aprósütemény

Sajtos-sonkás aprósütemény
Sajtos-sonkás aprósütemény
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám folyton küld nekem valami sütéshez vagy főzéshez szükséges alapanyagot, ilyen kis "mütyűrkéket". A hónapokkal ezelőtt megkapott szalalkálimat gondoltam felhasználom. Volt egy sajtos pogácsa receptem. Valami ízesebbet akartam, mint egy sajtos pogi, hát ezt találtam ki. Sajnos a sütőm nem valami jó, ezért picit jobban megsült a kelleténél, és elkövettem azt a hibát, hogy a sajtot sütés előtt és nem közben szórtam rá. Anyukám mindig sütés előtt tette rá, ebből gondoltam, hogy én is így csinálom. Most vagy a sütőmmel van tényleg gond, vagy sokat kell még gyakorolnom. De, azért fini lett.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

A crème fraîche tejföllel is helyettesíthető, a sonka, pedig lehet bármilyen. Akár füstölt sajttal is lehet dolgozni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a szalalkálit és a sót.
  2. Hozzáadjuk a crème fraîche-t, 2 tojást és a margarint.
  3. Az egészet összedolgozzuk, majd 30 perce hűtőbe rakjuk pihenni. A liszttel és a crème fraîche-vel lehet javítgatni az arányokon, ha esetleg túl sűrű vagy túl ragacsos a tészta.
  4. A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x10-es vagy kb. 8x8-as négyzeteket vágunk belőle.
  5. A kiterített lapokra egy szelet sonka, majd egy kb. 3 mm széles és 5 cm hosszú sajtrudacska kerül.
  6. A kiterített négyzet alakú tésztát a jobb alsó saroktól kezdve, átlósan, a bal felső sarok felé összesodorjuk.
  7. Majd a végeit összecsípkedjük, hogy a sajt ne folyjon ki belőle.
  8. A maradék 1 tojást felverjük, és megkenjük a "batyuk tetejét.
  9. Sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 10 perc után megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. 30-35 db lesz belőle.

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 937
elküldve: 0
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos-sonkás tekercs, sonkás kiflik crème fraîche-vel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1031
finomliszt 60 dkg
margarin 25 dkg
crème fraîche 250 g
tojás 3 db
2 dkg
szalalkáli 20 g
sajt 15 dkg
pulykamell sonka 20 dkg
sajt 10 dkg