r
Nosalty Logó

Sonkás-brokkolis quiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Sonkás-brokkolis quiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 383 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 2296 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 207 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    711.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    585 micro
Összesen 383 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    637 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4270.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    2682 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    363.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1080 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    370 mg
  • Retinol - A vitamin:
    982 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1163 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3507 micro
Összesen 2296 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 207 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. Az átszitált lisztbe belemorzsoljuk a vajat, és pár kanálnyi víz segítségével könnyű tésztát gyúrunk belőle, majd 1 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
  2. Ez idő letelte után a tésztát kb. 5 mm vastagságúra nyújtjuk, és egy kerek vagy hullámos szélű quiche sütőformát kibélelünk vele, villával helyenként megszurkáljuk, majd 180 fokra melegített sütőben kb. 15 percig elősütjük.
  3. Közben a brokkolit apró darabokra szeljük, és kevés vízben megpároljuk.
  4. Pici vajdarabkát dobunk mellé, és jöhet a karikázott póré,az aprított sonka, melyekkel pár percig tovább pirítjuk a tölteléket.
  5. Amíg a töltelék hűl, a tejszínt a tojásokkal és a reszelt sajttal összekeverjük.
  6. Ebbe borítjuka pirított sonkás-brokkolit, majd az elősütött tésztára öntjük a keveréket.
  7. A quiche mehet vissza a sütőbe további 15 percre sülni.
  8. Friss salátalevelekkel melegen vagy hidegen tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 47558
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 16.

Ajánló

Bármilyen zöldséggel: gombával, spárgával vagy csak hagymával és sonkával is elkészíthető ez a nagyszerű fogás. Reggelire, uzsonnára, de még vacsorára is adható!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A quiche éppen olyan finom hidegen, mint melegen, ezért nyugodtan szállíthatjuk piknik fogásként, gyermekzsúrokba vagy vendégségbe.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Az a tapasztalatom, hogy ha a megparolt brokkoli melle csak ugy bedobjuk par percre keves vajon (vagy nagyon sok vaj kell inkabb hozza???) piritani a poret es a sonkat akkor az nem eleg neki. Illetve sokkal hosszabb ideig kell majd sütni a süt?ben, nálam már 30perce sül az elosutes utan es most szep aranysarga a teszta is. En also-felso sutesre tettem a kozepso racsra 180fokra. FInom lett, köszi!

Gréti

Szia fahej77! Mármint a brokkolinak kevés a pirítási id?? Ez sok mindent?l függ: pl. mekkorák a rózsák, amekkorára szétszedted, puhán vagy roppanósan szereted a pitében a zöldségeket, stb. Nagyon örülök, ha finom lett. Én ma is készítek egyet, már otthon vár a brokkoli a h?t?ben. Üdv, G

Törölt felhasználó

Szia Gréti! Sajnos hiába csináltam mindent pontosan úgy, ahogyan írtad, nekem nyers maradt az alja. (Szerintem nem elég ennek a pitetésztának ennyi id?, vagy nem volt elég neki a 180 fok.) Mi lehetett a hiba szerinted?

Gréti

Szia Katalin! Így, hirtelen nem tudom, hogy mi lehetett a probléma. Lehet, hogy a süt?ink nem egyformán sütnek (melegednek). Szerintem legközelebb hosszabb ideig vagy picit er?sebb lángon próbáld meg a quiche-t sütni. Remélem, így jó lesz és tudtam segíteni. üdv, G

Törölt felhasználó

szia! Nálam stimmel minden. Talán kicsit tovább sütöttem a második sütésnél, mert pirosabban szeretjük, az es?nél meg a lesúlyoztam (vaksütés), mert féltem, hogy felpúposodik. Gyors, egyszer?, az alapanyagok általában rendelkezésre állnak, de most a húsvéti sonkamaradék pusztításának jegyében készítettem el ezt a remek fogást. A sonkatekercsekb?l kikapartam a tormás krémet, és az is ment a tejszínes, tojásos cuccba, de belekerült a maradék f?tt sonka is. Szeretem a maradékment? recepteket, nekem a quiche is egy ilyen étel. Köszi az ötletet!

Gréti

Szia! szuper, hogy jól sikerült a quiche! Mi is imádjuk és ha hazamegyek készítek egyet a maradék sonkából. Holnap lesz egy piadinás cikkem, ugyancsak maradékment? ötlet. Ajánlom figyelmedbe! Köszi a hozzászólást! Gréti

kerha

Kedves Gréti! Isteni lett! Én a húsvéti maradékfelhasználás jegyében két f?tt tojást is vágtam bele. Bár én tovább sütöttem magában, és töltelékkel is. Nekem is nyersnek t?nt a forró tészta alja, ami képtelenség, úgyhogy arra gondoltam, hogy a magas vajtartalom miatt t?nhetett úgy melegen, mintha nyers lenne. Másnap, a h?t?b?l kivéve tökéletes volt a tészta színe :) Nagyon szépen köszönöm a receptet!!!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek