r
Nosalty Logó

Mustármagos rudak

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mustármagos rudak
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1036.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    740 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 468 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    98.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4147.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    2961 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    202.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    822 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    768 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    424 micro
Összesen 1871 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    768 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 347 kcal

Hozzávalók

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A tésztához a keverőtálba szitált lisztet gondosan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, sót, mustárt, margarint és vizet.
  2. A hozzávalókat gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt összedolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan megdagad. (Nagyjából 1 óra.)
  3. Kevés liszttel meghintve kivesszük a tálból, enyhén lisztezett munkalapon jól átgyúrjuk, hengerré formáljuk, majd felszeleteljük. Mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk és megszórjuk mustármaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverésesnél 180°C) 15 percig sütjük.
  4. A kész rudakat süteményrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17681
  • Feltöltés dátuma: 2009. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Vendégváró ropogtatni valók, jól behűtött sör mellé! ;) Igen pikáns, ráadásul mélyhűtőben is eltartható - felengedés után mindössze át kell sütni 3-5 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses 160°C). Nyári, kint ülős estékre szerintem kiváló sörkorcsolya.

Hozzávalók

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Címlapról ajánljuk

További cikkek