Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mustármagos rudak

Mustármagos rudak
Mustármagos rudak
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vendégváró ropogtatni valók, jól behűtött sör mellé! ;) Igen pikáns, ráadásul mélyhűtőben is eltartható - felengedés után mindössze át kell sütni 3-5 perc alatt, 180 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses 160°C).
Nyári, kint ülős estékre szerintem kiváló sörkorcsolya.

hozzávalók / 4 adag

A kelt tésztához

A megkenéséhez

A szórásához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a keverőtálba szitált lisztet gondosan elkeverjük az élesztővel. Hozzáadjuk a cukrot, sót, mustárt, margarint és vizet.
  2. A hozzávalókat gyúrófejjel ellátott keverőgéppel először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt összedolgozzuk. A tésztát letakarva meleg helyen addig kelesztjük, míg láthatóan megdagad. (Nagyjából 1 óra.)
  3. Kevés liszttel meghintve kivesszük a tálból, enyhén lisztezett munkalapon jól átgyúrjuk, hengerré formáljuk, majd felszeleteljük. Mindegyikből kb. 30 cm hosszú rudat sodrunk és megszórjuk mustármaggal. Előmelegített sütőben 200 fokon (légkeverésesnél 180°C) 15 percig sütjük.
  4. A kész rudakat süteményrácsra húzzuk és hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 328
elküldve: 1
receptkönyvben: 132
elkészítve: 1/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mustármagos stangli, mustármagos rudacska, mustáros stangli, mustáros rudacska

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

yooshi
yooshi Wed, 2010-04-21 19:43

Szia!
Az íze valóban érdekes. Nekem kicst tovább sütve, ropogósabban finomabb.

468
kenyérliszt BL80 250 g
instant élesztő 1 tasak
cukor 1 teáskanál
1 teáskanál
mustár 50 g
margarin 100 g
víz 50 ml
tojásfehérje 1 db
mustármag 30 g