Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paprikás lisztes csirkecomb tepsiben sütve

Paprikás lisztes csirkecomb tepsiben sütve
Paprikás lisztes csirkecomb tepsiben sütve
65 perc / előkészület: 10 perc sütés: 55 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ötlet onnan jött, hogy van a paprikás lisztben kisütött hal. Hát ez most nem hal, hanem csirke, kicsit másképp.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombról leszedjük a bőrét, majd alapossan megmossuk.
  2. Egy tálba tesszük a lisztet, ízlés szerint pirospaprikát és petrezselymet, összekeverjök. Egy másik tálba felverjük a tojást, majd hozzáadunk sót, és jól kikeverjük.
  3. A kikevert tojást ráöntjük a csirkecombokra, jól átforgatjuk benne. Majd onnan a lisztes keverékbe forgatjuk.
  4. Egy kiolajozott tepsibe tesszük. Alufóliával letakarva kb. 40 percig sütjük, puhítjuk. Majd leszedjük a fóliát, a csirkecombokat meglocsoljuk egy kis olajjal, és kb. 10-15 percig sütjük , pirítjuk még, hogy szép színe legyen. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x22 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 42 600
elküldve: 32
receptkönyvben: 573
elkészítve: 41/57
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paprikás panírban sült csirkecomb, tepsis csirke, sült csirke paprikás bundában

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Agnesasszony46
Agnesasszony46 Sat, 2017-12-09 14:17

Ma elkészítettem a családnak és nagyon finom lett!! Csirke felsőcomb filéből csináltam, és annyit módosítottam,hogy a tojáshoz tettem egy kevés tejet is. Sütőpapírt tettem a tepsi aljába, erre tettem a tojásos-paprikás-lisztes combokat,és a megmaradt tojásos tejet összekevertem a megmaradt paprikás liszttel és azt is rácsurgattam a tetejére mielőtt betettem a sütőbe. Máskor is meg fogom csinálni, a családnak nagyon ízlett.

B.Nóra
B.Nóra Wed, 2012-08-01 23:42

Szia Mónika! Megtudnád írni nekem ,hogy ha apró halat akarok olajban kisütni akkor azt elég csak lisztbe és paprikába forgatni?

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Thu, 2012-08-02 06:23

Kedves Nóra!
Szerintem igen,elég, én a tojást azért raktam alá,hogy jobban tapadjon a lisztes reteg!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Mon, 2012-07-30 07:04

HUUU! Ennek nagyon orulok,az ilyen pozitiv hozza szolasok simogatjak a lelkemet!!!!!!!Remelem talalsz meg olyat a receptjeim kozott ami megtetszik es kiprobalod!
Kellemes napot es hetet:Moni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-21 19:54

Kedves Móni!

Eddig még egyik recidben sem csalódtam, biztos, hogy ebben sem fogok.:-))
Ez a meleg: kikészít! :-(
Na igen, én is akartam a nyarat, de egy picit alább hagyhatna, csak pár fokot, mert így nehéz főzni és sütni, legalábbis az én konyhám olyan fekvésű.
De mindent megteszek a finomságokért! :-))
Szép estét, pénteket és hétvégét kívánok!
Éva-Anyóca

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Fri, 2012-06-22 06:42

A parom azt mondta,hogy tenyleg olyan,mint amiket a balaton parton lehet enni sult halak bundaja, kicsit olyan "filinget" is keltettem neki evvel, hamar megette!)))
Kellemes hetveget :Moni

590
csirke felsőcomb 6 db
finomliszt 3 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
tojás 1 db
napraforgó olaj 2 ek