Savanyú paprika
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 1.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1279.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 43 mg
-
Nátrium 1187 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 319.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 165 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 11 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 43 micro
-
β-karotin 426 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 699 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 21.2 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15358.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 320 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 262 mg
-
Foszfor 514 mg
-
Nátrium 14240 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 414.3 g
-
Cukor 359 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 3830.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 443 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 1978 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 246 micro
-
Kolin: 135 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 517 micro
-
β-karotin 5117 micro
-
β-crypt 172 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8389 micro
- 1% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 90% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 314.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 291 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.5 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 78.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 105 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 172 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A hideg vízbe minden hozzávalót belekeverünk. Amikor a szalicílt beletesszük, pezsegni fog.
- A paprikát több vízben megmossuk, a szárát levágjuk, hogy ne legyen olyan hosszú.
- Az üveget megtöltjük a paprikával, és ráöntjük a levet, hogy ellepje.
- Celofánnal és kupakkal lezárjuk, és tehetjük is a polcra.
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 347
- Tegnapi nézettség: 15
- 7 napos nézettség: 169
- Össznézettség: 131063
- Feltöltés dátuma: 2011. május 17.
Ajánló
Hordóba is tehetjük üveg helyett.Aki akar fűszereket is tehet mellé tetszés szerint. Babérlevél , szemesbors stb...Jó étvágyat hozzá!
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nagyon szeretek télire eltenni mindenféle savanyúságot. Ezzel a lével bármilyen zöldségfélét (uborka, gyöngyhagyma, paprika, dinnye, karfiol, zöld paradicsom, stb...) el lehet tenni akár vegyesen is. Nagy előnye, hogy nem kell főzni a levet, hanem hidegen összekeverjük a hozzávalókat, ráöntjük a zöldségekre, és kész is. Amikor előszőr felbontjuk a savanyúságot, egy picit pezsegni fog, de nem kell megijedni, nem lesz romlott. Kb. 20 éve így teszem el a savanyúságokat, és felbontás után 2 évig is ehető. Gyönyörű színe marad minden zöldségnek, és nem barnul meg. A kép gondolom önmagáért beszél. Ezt 2010 szeptemberében tettem el, a képet pedig 2011 áprilisában fényképeztem.:)