Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztás rozskenyér

Savanyú káposztás rozskenyér
Savanyú káposztás rozskenyér
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azt hiszem, ismét a pinterest-en nézelődve találtam erre a receptre (a memóriám a régi, ne öregedjetek meg). Megdöbbentő neve ellenére igen ízletes kenyérke kerekedett belőle. Ropogós héjú, puha belsejű, a káposztától másnap is puha még letakarás nélkül is. Megpirítva, tormás majonézzel megkenve ínyenc szalámis szendvicset varázsolhatunk belőle.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dagasztógép táljába mérjük ki a liszteket, adjuk hozzá az élesztőt, keverjük össze. A káposzta kivételével rakjuk a többi hozzávalót is bele, kicsit keverjük el.
  2. A káposztát vágjuk össze, de nem kell nagyon apróra, rakjuk az edénybe, és dagasszuk 4-5 percig. Ha nagyon mérgesek vagyunk valakire, mi is dagaszthatjuk, mert a rozsliszt olyan ragadós, hogy oda kell csapni a deszkához, hogy leváljon a kezünkről. :o)
  3. Rakjuk egy kiolajozott tálba, forgassuk meg a tésztát, hogy bevonja körben. Letakarva, langyos helyen kelesszük duplájára, amiért rozsliszt, ez akár 2 óra is lehet.
  4. Olajozzuk ki egy kenyérsütő formát. Enyhén lisztezett deszkán kicsit gyúrjuk át a tésztát, nyújtsuk ki kb. 25x25 cm-re, tekerjük fel, csipkedjük egybe az összetételt. Rakjuk a formába, kenjük meg a tetejét olajjal, egy fóliát is olajozzunk be, és fedjük le a tésztát vele. Meleg helyen kelesszük ismét a duplájára, kb. 2 óra.
  5. Forró sütőbe rakva megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 24x14x8 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 209
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

káposztás kenyér, rozskenyér savanyú káposztával, káposztás rozskenyér

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

147
kenyérliszt BL80 25 dkg
rozsliszt 15 dkg
instant élesztő 1 tasak (7 gr)
víz 2 dl
vaj 2 ek
kukoricaszirup 2 ek
1.5 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
savanyú káposzta 10 dkg