Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú káposztás húsos egytál

Savanyú káposztás húsos egytál
Savanyú káposztás húsos egytál
160 perc / előkészület: 10 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először apósom kínált bennünket egy hasonló "mindent bele káposztás" étellel, ami nagyon ízlett, így itthon megalkottam a saját verziómat. Ebben a formában még a hús is könnyen lecsúszott, hiszen istenien omlós.

Ajánlom hétvégi takarítós napokra, mikor nincs idő kevergetni, kóstolgatni, csak összedobni, és 2-3 órára ottfelejteni!

Mivel mindent nagy szeletekben/darabokban hagyunk, így mindenki találhat az "alkatrészek" között kedvére való összeállítást!

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús szeleteket kicsit megklopfoljuk, és a tetszés szerint választott fűszersóval befűszerezzük. Ha nincs fűszersónk, használjuk a só-bors-majoranna elegyet.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, a tálban átvágjuk apróbb darabokra.
  3. A krumplikat és a hagymákat megpucoljuk, 5-6 vékony szelet szalonnát szeletelünk.
  4. A hagymákat kb. 1 cm széles karikákra vágjuk úgy, hogy szép hagyma karikáink legyenek. A krumplikat csak hosszában vágjuk félbe.
  5. A jénai/római tál aljára 2-3 szelet szalonnát teszünk, majd kb. a káposzta harmadát. Erre jöhet egy réteg hagyma, majd 3 szelet hús. Újra káposzta, majd egy egy réteg krumpli, amit vékonyan meghinthetünk sóval.
  6. Erre jöhet hagyma, majd újra káposzta, majd a húsok. A felső réteg hús tetejére (igény szerint) tegyünk egy vékony szalonna szeletet, és borítsuk be a maradék hagymával, burgonyával. Ha maradt káposztánk, vékonyan vonjuk be vele a remekmű tetejét. (Ezt ajánlom a korai pirulás miatt.)
  7. Ha akad otthon kolbászunk, díszíthetjük vele a káposztát, de ha szeretjük, akár a húsok mellé is tehetünk egy szálat.
  8. Lefedjük az edényünk tetejével, majd tartalék lángon 2-2,5 órát sütjük. Ha a felső szelet hús késsel megvágva szétomlik, akkor készen vagyunk!
  9. Kiegészítés: A belevaló húsok, a rétegek összeállítása, a hozzávalók összeválogatása és aránya teljesen ízlés szerint történik, csak a savanyú káposztát ne hagyjuk ki belőle. Bolondíthatjuk virslivel, kolbásszal, több szalonnával, a húsosak több hússal/kevesebb káposztával. Variáljátok kedvetekre!
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 39 655
elküldve: 14
receptkönyvben: 217
elkészítve: 12/17
Facebookon megjelent: -

szakács

B-Cs

Mióta szakács: 2012.10.20.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: római tál receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú káposztás egytál, kolbászos káposztás krumpli, savanyú káposztával rakott krumpli, tarjás burgonya savanyú káposztával

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bead
B-Cs / bead Sat, 2013-01-12 23:16

Köszönöm a kedves hozzászólásokat!
Jó étvágyat nektek!

986
savanyú káposzta 1 kg
sertéstarja 60 dkg
burgonya 8 közepes db
vöröshagyma 4 nagy fej
fűszersó 0 ízlés szerint
kenyérszalonna 7 dkg
kolbász 10 dkg