Nosalty Logó

Savanyú káposztás húsos egytál

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
B-Cs
Savanyú káposztás húsos egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 986 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2956 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3965.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 986 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11896.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    8749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3029 micro
Összesen 2956 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 91 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeleteket kicsit megklopfoljuk, és a tetszés szerint választott fűszersóval befűszerezzük. Ha nincs fűszersónk, használjuk a só-bors-majoranna elegyet.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, a tálban átvágjuk apróbb darabokra.
  3. A krumplikat és a hagymákat megpucoljuk, 5-6 vékony szelet szalonnát szeletelünk.
  4. A hagymákat kb. 1 cm széles karikákra vágjuk úgy, hogy szép hagyma karikáink legyenek. A krumplikat csak hosszában vágjuk félbe.
  5. A jénai/római tál aljára 2-3 szelet szalonnát teszünk, majd kb. a káposzta harmadát. Erre jöhet egy réteg hagyma, majd 3 szelet hús. Újra káposzta, majd egy egy réteg krumpli, amit vékonyan meghinthetünk sóval.
  6. Erre jöhet hagyma, majd újra káposzta, majd a húsok. A felső réteg hús tetejére (igény szerint) tegyünk egy vékony szalonna szeletet, és borítsuk be a maradék hagymával, burgonyával. Ha maradt káposztánk, vékonyan vonjuk be vele a remekmű tetejét. (Ezt ajánlom a korai pirulás miatt.)
  7. Ha akad otthon kolbászunk, díszíthetjük vele a káposztát, de ha szeretjük, akár a húsok mellé is tehetünk egy szálat.
  8. Lefedjük az edényünk tetejével, majd tartalék lángon 2-2,5 órát sütjük. Ha a felső szelet hús késsel megvágva szétomlik, akkor készen vagyunk!
  9. Kiegészítés: A belevaló húsok, a rétegek összeállítása, a hozzávalók összeválogatása és aránya teljesen ízlés szerint történik, csak a savanyú káposztát ne hagyjuk ki belőle. Bolondíthatjuk virslivel, kolbásszal, több szalonnával, a húsosak több hússal/kevesebb káposztával. Variáljátok kedvetekre!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 52347
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Először apósom kínált bennünket egy hasonló "mindent bele káposztás" étellel, ami nagyon ízlett, így itthon megalkottam a saját verziómat. Ebben a formában még a hús is könnyen lecsúszott, hiszen istenien omlós. Ajánlom hétvégi takarítós napokra, mikor nincs idő kevergetni, kóstolgatni, csak összedobni, és 2-3 órára ottfelejteni! Mivel mindent nagy szeletekben/darabokban hagyunk, így mindenki találhat az "alkatrészek" között kedvére való összeállítást! Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Köszönöm : :-O) .

Bató Edit

Ez tuti! Egyszer? és finom, igazi téli ebéd. Köszi, Edit

B-Cs

Köszönöm a kedves hozzászólásokat! Jó étvágyat nektek!

Törölt felhasználó

Nagyon finom lett!! Köszi

Éva házias konyhája

Nagyon jól hangzik.Azt hiszem ez lesz holnap az ebéd. köszönöm.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Egy mítosz dőlt meg – nem a stressz okozza a...

Ha éppen rossz időszakon mész keresztül, vagy valamiért nagyon stresszes vagy, te is a nasik után nyúlsz? Ha eddig úgy érezted, hogy ilyenkor lehet, hiszen mindenki így csinálja, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint sem a nassolásért, sem a túlevésért nem a stressz hatására a szervezetünkben lejátszódó folyamatok a felelősek.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek