r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás húsos egytál

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
B-Cs
Savanyú káposztás húsos egytál
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 91 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3965.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    620 mg
  • Nátrium
    2916 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    793.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 986 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11896.3 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    610 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    450 mg
  • Foszfor
    1861 mg
  • Nátrium
    8749 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    2379.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    311 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    654 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3029 micro
Összesen 2956 kcal
  • 5% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    366 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 91 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hús szeleteket kicsit megklopfoljuk, és a tetszés szerint választott fűszersóval befűszerezzük. Ha nincs fűszersónk, használjuk a só-bors-majoranna elegyet.
  2. A savanyú káposztát átmossuk, a tálban átvágjuk apróbb darabokra.
  3. A krumplikat és a hagymákat megpucoljuk, 5-6 vékony szelet szalonnát szeletelünk.
  4. A hagymákat kb. 1 cm széles karikákra vágjuk úgy, hogy szép hagyma karikáink legyenek. A krumplikat csak hosszában vágjuk félbe.
  5. A jénai/római tál aljára 2-3 szelet szalonnát teszünk, majd kb. a káposzta harmadát. Erre jöhet egy réteg hagyma, majd 3 szelet hús. Újra káposzta, majd egy egy réteg krumpli, amit vékonyan meghinthetünk sóval.
  6. Erre jöhet hagyma, majd újra káposzta, majd a húsok. A felső réteg hús tetejére (igény szerint) tegyünk egy vékony szalonna szeletet, és borítsuk be a maradék hagymával, burgonyával. Ha maradt káposztánk, vékonyan vonjuk be vele a remekmű tetejét. (Ezt ajánlom a korai pirulás miatt.)
  7. Ha akad otthon kolbászunk, díszíthetjük vele a káposztát, de ha szeretjük, akár a húsok mellé is tehetünk egy szálat.
  8. Lefedjük az edényünk tetejével, majd tartalék lángon 2-2,5 órát sütjük. Ha a felső szelet hús késsel megvágva szétomlik, akkor készen vagyunk!
  9. Kiegészítés: A belevaló húsok, a rétegek összeállítása, a hozzávalók összeválogatása és aránya teljesen ízlés szerint történik, csak a savanyú káposztát ne hagyjuk ki belőle. Bolondíthatjuk virslivel, kolbásszal, több szalonnával, a húsosak több hússal/kevesebb káposztával. Variáljátok kedvetekre!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 15
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 70730
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először apósom kínált bennünket egy hasonló "mindent bele káposztás" étellel, ami nagyon ízlett, így itthon megalkottam a saját verziómat. Ebben a formában még a hús is könnyen lecsúszott, hiszen istenien omlós. Ajánlom hétvégi takarítós napokra, mikor nincs idő kevergetni, kóstolgatni, csak összedobni, és 2-3 órára ottfelejteni! Mivel mindent nagy szeletekben/darabokban hagyunk, így mindenki találhat az "alkatrészek" között kedvére való összeállítást! Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

8 húsmentesen izgalmas fogás, melybe bulgur főtt

A bulgur az alternatív köretfajták közül is kiemelt szerepben tündököl: mindenki imádja, legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Íze a tarhonya, a rizs és a tészta között billeg, irtó gyorsan elkészül, felszívódása pedig kedvezőbb és lassabb, mint gondolnánk.

Nosalty

További cikkek