r
Nosalty Logó

Savanyú káposztás-babos egytál

NS
Savanyú káposztás-babos egytál
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

778
Kalória
39.1g
Fehérje
43.5g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
175.6g
Víz
108g
Koleszterin
12.1g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 248 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1455.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    471 mg
  • Nátrium
    592 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    43.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    265 micro
  • Kolin:
    120 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 778 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    200.4 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    432 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5822.2 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    610 mg
  • Foszfor
    1885 mg
  • Nátrium
    2370 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    173.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

Víz

  • Összesen
    702.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1060 micro
  • Kolin:
    482 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    890 micro
Összesen 3114 kcal
  • 13% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 248 kcal

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A savanyú káposztát kimossuk, és apróbbra vágjuk.
  3. A sertéshúst kis kockákra vágjuk.
  4. A babot és a káposztát külön edénybe feltesszük főni.
  5. A sertéshúsból egy harmadik lábosba pörköltöt készítünk. Az olajra rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd ha megpuhult, levesszük a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, és rádobjuk a kockára vágott husikat. Összekeverjük, visszatesszük a tűzre, fehéredésig kavarjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Ezt követően beledobjuk a füstölt dolgokat. Ha bordaporccal készítjük, az hamar megfő, mondhatni a hússal együtt, ha esetleg csülökről van szó, azt előfőzzük. Ezt követően ízlés szerint fűszerezzük, és megfőzzük a pörköltet.
  7. Ha mindenünk megfőtt, akkor a pörkölthöz keverjük a káposztát (a leve nélkül) és a babot is szintén lé nélkül.
  8. Ha összekevertük, "rottyantunk" egyet még rajta, és friss fehér kenyérrel tálaljuk, majd degeszre esszük magunkat belőle!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Szeretjük ezt az egytálételt, mert kiadós, több napig eláll, sőt, másnaposan finomabb, mert még jobban összeérnek az ízek! Nem egy diétás, kímélő étel, aki jól akar lakni, elkészíti :). Gyakran, ha vendégeink érkeznek (ottalvós vendégek), ezt készítem el.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...