Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás zöldborsófőzelék

Sárgarépás zöldborsófőzelék
Sárgarépás zöldborsófőzelék
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A zöldborsófőzelék kiegészítve egy kis répával, hogy a gyerek is minél több zöldséget kapjon.

Természetesen ezt is édesen szeretjük.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Sertéspörivel vagy fasírozottal is isteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A répákat meghámozzuk, és karikákra vágjuk.
  2. A borsót és a répát odatesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje.
  3. Megsózzuk.
  4. Egy tálban elkészítjük a habarást: a lisztet elkeverjük a tejföllel és kb 0,5 dl vízzel.
  5. Ha puha a borsó, behabarjuk, és hozzákeverjük a cukrot.
  6. Pár percig még főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 11 652
elküldve: 2
receptkönyvben: 100
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 3 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vegyes főzelék, borsós répafőzelék, főzelék vegyes zöldségekből

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cslaszlo
cslaszlo Sun, 2012-10-28 19:27

Kedves Andi!
Elkészítettem a főzeléket, nagyon finom lett. Barátnőmnek is ízlett. Köszönöm a finom receptet! :)

Kellemes szép estét,
üdv: Laci

veressandrea
Andi80 / veressandrea Thu, 2012-11-08 15:40

Szia Laci,
Örülök, hogy ízlett :-)
Köszönöm, hogy elkészítetted!
Kedves egészségetekre!
Üdv, Andi

Torma
Torma / Torma Tue, 2012-10-23 02:04

Szép fotó, Andi! Most olvasom a jobbnál jobb receptjeidet! Üdv, Torma :)

353
zöldborsó 400 g
sárgarépa 2 nagy db
1 csipet
cukor 3 ek
finomliszt 3 csapott ek
tejföl 2 dl
víz 0.5 dl