Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsófőzelék

Borsófőzelék
Borsófőzelék
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Főzelékből ez a kedvencem, elég sokszor elkészítem. Kritikus vagyok az ételek terén, ezért több recept kipróbálása után az anyukámtól tanult verzió maradt az igazi, egyszerű és finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerint, tükörtojással, sült virslivel stb. tálaljuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A borsót egy lábasba tesszük, és felöntjük éppen annyi vízzel, hogy ellepje. Beletesszük az ételízesítőt, majd letakarjuk, és megvárjuk, amíg felforr.
  2. Addig elkészítjük a habarást: A tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük (kézi habverővel), éppen annyi tejet adunk hozzá, hogy picit lágyítson a sűrűségén.
  3. Miután felforrt a víz, kb. 4 merőkanál levet teszünk a habaráshoz, amit folyamatosan keverünk tovább, ahogy adagoljuk hozzá a levet, hogy csomómentes legyen.
  4. Majd óvatosan beleöntjük a habarást a lábasba úgy, hogy közben folyamatosan keverjük habverővel a borsófőzeléket, hogy nehogy összekapja. Ezután pár percig kevergetjük, míg be nem sűrűsödik.
  5. Akkor se ijedjünk meg, ha nem tűnik elég sűrűnek, ahogy hűl, be fog sűrűsödni rendesen.
  • elkészítettem: 1000 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 099
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

noorika

Mióta szakács: 2019.04.01.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Zöldborsófőzelék

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

546
zöldborsó 1.5 kg
ételízesítő 5 kávéskanál
tejföl 330 g
finomliszt 6 evőkanál
tej 1 ek
víz 10 dl