Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépás ciabatta kenyér

Sárgarépás ciabatta kenyér
Sárgarépás ciabatta kenyér
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marokkóban élek, és itt csak a tipikus lapos arab kenyér kapható és bagette. Így nekiálltam kísérletezni különféle kenyér receptekkel. Ez egy nagyon nyerő recept. Az egész családnak ízlett, többször is el kellett készítsem, hamar elfogyott.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szendvicsnek, akár egytálétel mellé is kiváló.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros langyos tejben.
  2. Amikor felhabzott, beleöntjük az átszitált lisztbe, az élesztőtől távolabb tesszük a sót és olívaolajat, majd összegyúrjuk. Jó 15 percig érdemes gyúrni .
  3. Megkelesztjük letakarva meleg helyen. 1 óra múlva átgyúrjuk, majd megformázzuk.
  4. Ez két darabra elég...vagy négy kicsire...lisztezett tepsibe tesszük...újból egy óra kelesztés.
  5. Ha megkelt, 200 fokra felmelegített sütőbe tolni...vagdossuk be a tetejét, és kenjük meg tejjel. Egy hőálló tálba tegyünk bőven vizet a sütő aljába, mikor kenyeret sütünk!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 178
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tittikeeeh

Mióta szakács: 2013.12.10.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
konyhatechnológia: kenyérsütő receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

ciabatta, cipókenyér, répás kenyér, sárga kenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

487
élesztő 2 dkg
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
finomliszt 40 dkg
sárgarépa 1 közepes db
1 kávéskanál
olívaolaj 4 ek