Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kenyér riina konyhájából

Kenyér riina konyhájából
Kenyér riina konyhájából
120 perc / előkészület: 60 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kenyér a Récsei sósperec receptjéből lett "kifejlesztve", ami a lányomnak nagyon ízlik. A költségekről sajnos nem tudok írni, mivel itt egészen más árak vannak, mint Magyarországon.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejhez hozzáöntjük a vizet, és feloldjuk benne a cukrot, maj langyosra melegítjük.
  2. Az átszitált finomlisztet egy tálban elkeverjük a graham-liszttel és a sóval.
  3. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük.
  4. Elkezdjük dagasztani a tészát, amikor már sima, hozzáadjuk az olajat is, és tovább dagasztjuk, míg el nem válik az edeny falától (kb. 35-40 perc). Ha kell, adunk még hozzá egy kevés vizet.
  5. Ezután letakarjuk, és meleg helyen kb. 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. Ezalatt a sütőt előmelegítjük .
  7. Egy nagy, kb. 10 literes pecsenyesütő tálat egy kevés olajjal kikenünk, és betesszük a sütőbe melegedni.
  8. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán óvatosan átgyúrjuk, megformázzuk, és óvatosan beletesszük a forró pecsenyesütőbe.
  9. A tészta tetejét bevagdossuk, megspricceljük vízzel, a pecsenyesütő fedelét is megspricceljük, majd befedjük az edényt, és visszahelyezzük a sütőbe.
  10. Ropogós pirosra sütjük a kenyeret.
  11. Ha elkészült, rácsra tesszük, picit vízzel megspricceljük, és kendővel letakarva, kihűtjük.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 9 554
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

riina

Mióta szakács: 2012.03.31.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: szüret, húsvét
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

fehér kenyér, friss kenyér

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

riina
riina / riina Wed, 2012-10-10 07:19

Kb 40-45 perc alatt, de gondolom ez sütö függö. Ha tul magasnak tartod a hömersekletet csökkentheted, de 200 fok szerintem mindenkeppen kell, ha fedett pecsenyesütöben keszül a kenyer.

siposlaura
siposlaura Tue, 2012-10-09 16:16

Szia!
Körülbelül mennyi idő alatt sül meg 220 fokon? Elég magasnak tűnik a hőmérséklet.

788
graham-liszt 30 dkg
finomliszt 70 dkg
élesztő 2 dkg
tej 2 dl
víz 5 dl
1 ek
cukor 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál