r
Nosalty Logó

Kenyér riina konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
riina
Kenyér riina konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 788 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3943 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 222 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    358 mg
  • Nátrium
    882 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    126.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 788 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7506.7 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    277 mg
  • Kálcium
    453 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    4412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    60 mg

VÍZ

  • Összesen
    634 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    423 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 3943 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejhez hozzáöntjük a vizet, és feloldjuk benne a cukrot, maj langyosra melegítjük.
  2. Az átszitált finomlisztet egy tálbanelkeverjük a graham-liszttel és a sóval.
  3. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez öntjük.
  4. Elkezdjük dagasztani a tészát, amikor már sima, hozzáadjuk az olajat is, és tovább dagasztjuk, míg el nem válik az edeny falától (kb. 35-40 perc). Ha kell, adunk még hozzá egy kevés vizet.
  5. Ezután letakarjuk, és meleg helyen kb. 1-1,5 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. Ezalatt a sütőt előmelegítjük .
  7. Egy nagy, kb. 10 literes pecsenyesütő tálat egy kevés olajjal kikenünk, és betesszük a sütőbe melegedni.
  8. Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán óvatosan átgyúrjuk, megformázzuk, és óvatosan beletesszük a forró pecsenyesütőbe.
  9. A tészta tetejét bevagdossuk, megspricceljük vízzel, a pecsenyesütő fedelét is megspricceljük, majd befedjük az edényt, és visszahelyezzük a sütőbe.
  10. Ropogós pirosra sütjük a kenyeret.
  11. Ha elkészült, rácsra tesszük, picit vízzel megspricceljük, és kendővelletakarva, kihűtjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 10158
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A kenyér a Récsei sósperec receptjéből lett "kifejlesztve", ami a lányomnak nagyon ízlik. A költségekről sajnos nem tudok írni, mivel itt egészen más árak vannak, mint Magyarországon.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Körülbelül mennyi id? alatt sül meg 220 fokon? Elég magasnak t?nik a h?mérséklet.

riina

Kb 40-45 perc alatt, de gondolom ez sütö függö. Ha tul magasnak tartod a hömersekletet csökkentheted, de 200 fok szerintem mindenkeppen kell, ha fedett pecsenyesütöben keszül a kenyer.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.