Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Házi fehér kenyér 2.

Házi fehér kenyér 2.
Házi fehér kenyér 2.
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (68)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a frissen megsült kenyér illatát. Én a kenyér tetejét olívaolajjal kentem be mielőtt a sütőbe került, és bevagdostam, így gusztusosabb. Sütés vége felé pedig vízzel kentem a felületét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük, és dagasztógéppel 30 percig dagasztjuk.
  2. Majd meleg helyen megkelesztjük (ez kb 1 óra).
  3. Átgyúrjuk a kenyértésztát és cipó alakúra formázzuk.
  4. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük 170 fokon.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 62 697
elküldve: 4
receptkönyvben: 818
elkészítve: 28/44
Facebookon megjelent: -

szakács

Eri

Mióta szakács: 2009.08.04.
62 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

finomlisztes cipó

Hozzászólások (68)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

toth_eni
toth_eni Tue, 2015-03-03 13:15

Tegnap én is elkészítettem, nagy reményekkel, hogy nagyon finom friss és házi kenyérrel tudom meglepni a páromat,de sajnos nagyot kellett csalódnom. A recept szerint készítettem el. Dagasztópálcákkal kezdtem el csinálni, kb. fél perc alatt gyönyörűen össze is állt a tésztám, onnantól kézzel dagasztottam fél óráig. A tészta nagyon jól összeállt. Kelesztettem egy óráig, de nem kelt meg annyira, mint amennyire a kelt tészták szoktak, már ekkor gyanús volt nekem. Kétszer annyi ideig volt a sütőben, mint amit a recept írt és még akkor is kicsit sületlen volt a közepe, emellett nem nagyon lehetett az ízét és állagát a kenyérhez hasonlítani. Egy tömör, leginkább kalácsízű valamihez tudnám hasonlítani (ami kívülről egyébként nagyon jól nézett ki!). Olvasgatva a kommenteket, úgy látom nem én vagyok az egyetlen, aki kifogásolja a receptet. Szerintem javításra szorulna. Minden elkeseredettségem ellenére, viszont továbbra is próbálkozni fogok kenyér elkészítésével, csak más recept szerint!

Clower
Clower / Clower Tue, 2014-01-21 12:39

Köszi a receptet! már akkora a sütőben mint egy foci labda!!!
Én annyit módosítottam rajta, hogy 4 ek olajat 3 dl langyos vízet tettem bele. A liszthez viszont egy evőkanál sikért csaptam és azzal szitáltam a kenyérsütőgépbe.
A kenyérsütőgépben akkorára nőtt hogy kinézett az ablakon :)
Még egyszer köszi!!!

ágnes112
ágnes112 Thu, 2013-09-26 20:11

Miután megsütöttem a kenyeret, csak ezt esszük. Köszi a receptet, nagyon finom

LettiSz.
LettiSz. Sun, 2012-04-29 15:08

Vegre elkeszult es kihult elegge.... gyonyoru lett, s isteni finom! Sokkal tobb, mint egy-ket szelet finom kenyer....visszahozta gyerekkorom kellemes emlekeit, a pekseg a sarkon, langyos friss kenyer minden reggfel!
Halas koszonet!

LettiSz.
LettiSz. Sun, 2012-04-29 14:29

USA-ban elek immar 16 eve...sok mindent megszoktam az evek alatt, de egy dolog van a csalad mellett, aminek a hianyat nem tudom elfelejteni: a jo igazi magyar kenyer.... a receptedet tegnap este talaltam meg, s alig tudtam kivarni a reggelt, hogy elkezdhessem. A teszte megkelt a sutogepben, s szep kerek formaban bement a sutobe... azonnal bekapcsoltam a lampat, hogy szemmel tarthassam, mi is tortenik...15 percig semmi! Nagy volt az elkeseredes, aztan hirtelen elkezdett noni a teszta! Izgultam a sutesi ho miatt - mindig azt hittem, a kenyer magasabb fokon sul - de hat annyi hozzaszolonak tokeletes lett, igy atvaltottam itteni F-re, s most mar dagad ki az edenybol, s kezd jonni az illata..... alig varom, hogy kesz legyen!

Cheryben
Cheryben Thu, 2012-04-19 20:58

Kedves Eri!
Most csináltam kenyeret elöször életemben és óriási siker volt :)Köszönöm a receptet!

kinguci1983
kinguci1983 / kinguci1983 Tue, 2012-04-17 20:04

Sziasztok!
Hát én is megsütöttem a kenyeret! Nagyon finom és mutatós lett(igaz egy kicsit egy helyen kinyílt, de az értékéből nem veszített). A hozzászólások alapján változtattam az eredeti receptem, ja és még annyit hogy vizet is tettem sütés közben a sütőbe egy másik tepsibe!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-03-20 19:25

Én légkeveréses sütőben sütöttem 170 fokon, pizzatésztának túl magas lett, kenyérnek meg lapos. Nincs tippem, miért nem jött össze, valakinek van ötlete?

alfaniki
alfaniki Wed, 2012-01-25 17:11

Sikerült az első kenyerem :))) dagasztó pálcikáim feladták,de kézzel további 15 percig dagasztottam. Olajat,kb.30 ml tettem bele,viz kb.3dl,és 1 kk só,1 kk cukor.. legközelebb több sót teszek bele,még egy picivel..

koletta24
koletta24 Sun, 2011-12-04 14:43

Most csináltam először kenyeret kézzel dagasztottam több mint 30 percig nagyon jó omlós puha kenyér lett:))Rá állok az otthoni kenyér és zsömle sütésre :))

remenyikerika
Eri / remenyikerika Sun, 2011-11-20 18:36

Siman tepsiben, de sutheted jenaiban is. Igazabol a vegeredmenyen ez nem valtoztat. Jo sutest!

redhead
redhead / redhead Sun, 2011-11-20 17:02

Tegnap megsutottem a kenyeret, hat nem azert hogy dicsekedjek de csodalatos lett. Fel oraig dagasztottam a Kitchen-Aid gepemmel kozepes erosseggel. Utana hagytam kelni kb. 75 percig. Ezutan kezzel kicsit atdagasztottam, cipot formaltam belole, bevagtam a tetejet 3 helyen, lesprayztem vajjal es letakartam es ujra kelesztettem egy oraig. Hatalmas lett. Elore bemelegitettem a sutomet es vizet is tettem be hogy jo paras legyen odabenn. Sutottem-gozoltem a kenyeret 30 percig es mikor kesz lett annyira szep lett, hogy nem gyoztem csodalni. Ja, elfelejtettem az elejen irni, hogy en csak 1 dl olajat tettem hozza. A kenyer szep magas lett, pehely konnyu mint a hopihe, belseje csodalatos es nagyon-de-nagyon fincsi. Koszi szepen a receptet!

katamolly
katamolly Wed, 2011-09-28 12:26

Szia! Remélem, tudsz nekem segíteni. Megsütöttem a kenyeredet, finom lett, bár nekem nem sikerült teljesen jól, ugyanis eléggé tömör, nem laza szerkezetű, legalábbis úgy gondolom, hogy a Tiéd a kép alapján "légiesnek", könnyűnek látszik. Nem is jött fel szépen. Már egy ideje sütök kenyeret, de általában ilyen eredménnyel, finom,finom,de... Ezt a receptet először próbáltam. Nekem több lisztet vett fel, mert annyira ragacsos volt az elején, hogy a kezemre ragadt a fele. Utána szépen megkelt, majd megsütöttem, de a sütési idő is jóval hosszabb volt, gondolom, ez sütőtől is függ. Szóval szerinted bennem lehet a hiba, hogy nagyon tömörre sikerült (csak fél dl olajjal és több vízzel dolgoztam), vagy a régebbi típusú gázsütő is "ludas" lehet benne? Neked mik a tapasztalataid? A próbálkozást nem fogom abbahagyni, mert a recept és az íze is nagyon tetszik, csak nálam az állaga kifogásolható... köszi előre is!

koletta24
koletta24 Sun, 2011-12-04 14:46

Szia!
Az elején nekem is nagyon ragacsos lett de addig gyúrtam míg már le vált a kezemről és 120ml olaj kell bele és az a víz is csak 2,5 dl legyen mert attól ragacsos :)
Jó sütést

szoranya
szoranya Sat, 2011-09-03 19:46

Szia!Ma én is kipróbáltam.Nekem lapos lett, de az íze az egyszerűen isteni.Köszönöm szépen a receptet.

kittibaba21
kittibaba21 Fri, 2011-08-19 13:27

Szia! Kiprobáltam és nagyon jol sikerült,nagyon finom. Köszönöm a receptet!!!

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2011-07-30 12:03

El kell mondanom: a kisfiam, aki nem nagyon eszi meg a kenyér héját, most a kenyér csücskét majszolta be simán csak vajjal.:))
Olyan lelkes lettem, hogy szerintem ma csinálok még egyet, hogy vihessek a nagypapámnak is, aki 15 éve evett utoljára otthon sütött kenyeret.:)
Köszönöm és gratulálok a recepthez:) Ezer hála érte..:))

Szilviaa
Szilviaa Sat, 2011-07-30 10:02

Legelső kenyérsütésem. Még a sütőben van. Kézzel dagasztottam, az elején kicsit meg voltam ijedve, nem gondoltam, hogy össze fog állni, mert borzasztó ragacsos volt.:)) De gyönyörű szép lett. Bevágni elsőre nem sikerült olyan szépen, úgyhogy sütés közben még áthúztam rajta a kést, így tökéletesnek látszik. Sülés közben szorgosan kenegettem vízzel, és a sütő aljába tettem egy vízzel teli tepsit is. Jaj, remélem az íze is olyan finom, mint amilyen szép. Izgatott vagyok, köszönöm a receptet!!:)

viro
viro Mon, 2011-07-11 09:48

Eri, nagyon felkeltette a kenyésrütési vágyamat a recepted (főleg a kép persze), de szükségem lenne egy kis segÍtségre: meg tudnád mondani, hogy az élesztő mennyi szárÍtottal váltható ki?
Sajnos nem tudok beszerezni itt messzeföldön friss élesztőt :( Ahogy jó házikenyeret sem...

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Mon, 2011-06-27 23:39

Kedves Eri!
A nyarat az USA-ban töltöm, egy étteremben dolgozom Még csak két hete vagyok itt, de mivel egy kis szigeten élek, háát, nincs nagy választék pékáru fronton. Van egy kedves magyar kollégám, egy 19 éves srác, aki teljesen rosszul van a helyi kenyérfelhozataltól (nem csoda - a legjobb kb. olyan, mint otthon a Tescos kalács). 80 dollárért akart rendelni kenyérsütő gépet, hogy ne kelljen a helyi kenyereket ennie. Mondtam neki, hogy hagyja a csudába, megtanítom kenyeret sütni, nem kell ide gép. A helyi hozzávalókból, egy 100 éves elektromos sütőben hoztuk össze a kenyeredet. Az eredmény: kívül ropogós, belül foszlós, igazi hazai kenyér. Dupla adagot csináltunk, két kenyérkét, az elsőt azonnal befaltuk, a másodikkal csak azért nem végeztünk, hogy a szintén magyar lakótárs is hozzájusson egy kis jó hazaihoz, ha hazatér. Nagyon köszönjük a receptet, isteni volt, nagyüzemi kenyérgyártás indul.
Csudaszép napot!
Üdvözlettel:
Nóra

boribakter
boribakter / boribakter Mon, 2011-04-25 21:31

Igen, két evőkanál (0,3 dl) olaj szerintem is elég (az általános kenyeres állaghoz).
Ezt a receptet én is kipróbálom, úgyis kell a kondi. :D

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-04-05 14:42

Kedves Eri!
Tavaly én még nem voltam fent az oldalon, így ha késve is de rátaláltam erre a finom kenyér
receptre, meg is sütöttem és gyorsan majdnem meg is ettük az egészet, mert olyan finom volt!
Azt hiszem sorozatgyártás lesz, köszönöm neked! Üdvözöllek:Olaszné Anci

SzirmáknéTEZR
SzirmáknéTEZR Wed, 2011-02-23 20:09

  Több receptet is kipróbáltam már, de egyik sem lett olyan finom, mint ez. A recept szerint dol-
goztam. Kíváncsi voltam az eredményre. Most már merek néhány kedvelt magot is felhasználni a
következő kenyér készítésénél. Köszönöm a receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 19:42

Fini lett a tökmaggal is! Holnap újrázunk. Ezentúl nem vagyok hajlandó boltban venni, inkább sütök minden másnap :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 12:01

Kicsit laza lett fél dl olajjal csináltam + 3 dl vízzel holnap kicsit kevesebbel olajjal próbálom,de amúgy nagyon finom,csak egy kicsit kalácsos,lehet sok volt az olaj,de nem adom fel.
Próbálkozom amíg nem lesz tuti.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 10:16

Nagyon szép lett remélem finom is.

Köszönöm a receptet

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-02-15 09:38

Most sütöm remélem jó lessz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 18:43

Kipróbáltam és nagyon fini lett. Kicsit változtattam: hántolt napraforgómagot is adtam hozzá, s az élesztőt a langyos vízben először felfuttattam egy picit. Őszintén szólva már a sütőben volt, mire olvastam a véleményeket, de a végén örültem, hogy alapreceptet csináltam meg 1-2 apró változtatással. Nagyon finom lett! A férjem közölte, hogy ezentúl nem hajlandó bolti kenyeret enni :)

Így ma is sütök, tökmaggal. Nagyon kíváncsi vagyok.

Örülök, hogy létezik ez az oldal, mert mindig innen választok valami újdonságot!

ttytty
ttytty Sat, 2011-02-12 10:33

Régen sütöttem kenyeret, de már nem emlékeztem rá, hogyan is. Neten keresgélve jutottam el hozzád.
Kicsit változtattam, mert valamennyi víz helyett, savót tettem bele és kevesebb olajat. Szép és finom is lett!
Bár a bevágást még gyakorolnom kell, kicsit! :-))

erika74
erika74 Tue, 2011-01-25 15:10

Nekem túl édes volt,de majd több sót rakok bele.Amúgy eddig kipróbált kenyérreceptek közül ez
a legszuperebb,még 2 nap múlva sem volt száraz a kenyér.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-25 12:17

Hát én ma fogom megcsinálni, nem tudom mi lehetett a tésztával akinek nem sikerül, de pl. amit én használok pizzatészta, abban a fél kg liszthez 1 dl olajat teszek, és 3-3,5 dl vizet, ez sztem lisztfüggő is, és soha nem lett se kalácsos, se pogácsás. Úgyhogy biztos tuti lesz, de azért én csak megfuttatom az élesztőt egy kis lisztes vizes cukros kutyulékkal.:) Majd jelzek milyen lett.:)

Kötelesné.Évike
Kötelesné.Évike Thu, 2010-09-30 19:42

Csak egy kérdésem lenne: kenyérsütőben is süthető ez a recept? Előre is köszönöm a választ.

raffy2
raffy2 Tue, 2010-08-17 18:49

sziasztok!megsütöttem vasárnap a kenyeret,de 4evőkanál olajat raktam bele,(mérőpohárba kimértem),és felengedtem vízzel,az olaj mennyiségére.a sót teáskanálnyit raktam bele,meg a cukorból is.meg is sült,el is fogyott,csak kicsit vastag lett a héja.de ma megint megsütöttem,isteni finom,vékony héjú,állagában tökéletes kenyér lett.3x kentem meg vízzel,kb 10 percenként.mikor letelt az idő,elzártam a sütőt,még egy-két percig bent hagytam a sütőben.isteni lett.holnap megint sütök.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-08-08 08:39

Az olajos témához: Én egy másik helyen néztem receptet, ott pl egyáltalán nem kell bele olaj

babi2
babi2 Sat, 2010-08-07 07:35

Megsütöttem, de iszonyatos lett. Erősen olajízű és olyan omlós, pogácsa jellegű lett. A férjem meg is kérdezte, hogy pogácsát sütöttem-e? Szerintem rengeteg ez az olaj benne. A képen istenien néz ki, nem tudom, hogy hol ronthattam el.

Mezeizsuzsa
Mezeizsuzsa Sun, 2010-06-06 10:42

Megsütöttem nagyon finom annyit modosítottam hogy picit több a víz és kevesebb az olaj

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-23 18:59

Ugyan ez a recept van a Dr.Oetkeres receptfüzetben is!Ott nem milliliterben,evőkanálban van megadva az olaj mennyisége.

kovesine
kovesine / kovesine Sat, 2010-04-17 12:44

Megsütöttem a kenyeret, ma. Kicsit kicsinek találom, de az ízét még nem tudom milyen lett.
Külsőleg szép lett. Megkentem olívaolajjal és a sütés vége felé vízzel is. Most hül...kíváncsi vagyok.:)
A víz helyett én tejet tettem a tésztájába, tehát azért már módosítottam rajta egy kicsit.

mislenbaba
mislenbaba / mislenbaba Tue, 2010-04-13 11:55

Mind1 már megsütöttem, és vizet tojással kevertem el. szép, de nem jó. Édeskés és lapos lett. Megfogom még sütni egy párszor. Biztos hogy én rontottam el valamit. tudod , olyan szalonnás lett a belseje. levágtam a sarkát és most visszatettem a sütőbe hátha jobb lesz.

eva656
eva656 Thu, 2010-04-01 22:12

Most már csak 0,3 dl olajnál tartok, így is finom, könnyen összeáll és a férjem szerint egyre kenyeresebb :-).

eva656
eva656 Sat, 2010-03-27 19:24

Ja robotgéppel gyúrtam kb 5 percig,(az eredeti olajjal nagyon nehezen akarta elkezdeni gyúrni, mikor vízzel helyettesítettem az olaj egy részét pik-pak összeállt) és a sütés sütőrácson, alufólia+ sütőpapír kombinációjával vált be.

Köszi a receptet, meghozza a kísérletező kedvet, és tényleg egyszerű.

eva656
eva656 Sat, 2010-03-27 19:17

Nagyon nehezen állt össze és egy kicsit kalácsos íze lett.
Másodszorra csak 0,7 dl olajat tettem bele, a maradékot vízzel helyttesítettem, így már "kenyeresebb" lett.
Azért jó, mert kenyérsütő nélkül is relatíve kis fáradtsággal friss kenyér gőzölög az asztalon.
Nem tudja valaki, hogy lehet elérni, hogy olyan bolti legyen a kenyér héja? Tojásságájával?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-02-27 23:00

Nem sok a 120ml olaj az több mint egy deci !!??

738
víz 2.5 dl
napraforgó olaj 120 ml
élesztő 3 dkg
1 kk
cukor 1 ek
finomliszt 50 dkg