Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsófőzelék babáknak

Sárgaborsófőzelék babáknak
Sárgaborsófőzelék babáknak
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A felesborsó köztudottan a legegészségesebb hüvelyes. A puffadásra hajlamos babáknak azonban csak mértékkel adjuk.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Feltétként sonkakockákat tálaljunk mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sárgaborsót előző nap vízbe áztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla az áztatóvizet, lábaskába tesszük, felöntjük vízzel és feltesszük főni.
  3. A krumplit meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, és amikor a borsó már majdnem megpuhult, hozzáadjuk. Puhára főzzük.
  4. Botmixerrel pürésítjük.
  5. Végül olajjal dúsítjuk és a citromlével ízesítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 49 063
elküldve: 2
receptkönyvben: 247
elkészítve: 8/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – A vércsoport
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
babakonyha: baba 8-12 hónap

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Fri, 2010-11-26 16:06

Én szeretem a babarecepteket is, szerintem nem csak babáknak jó. Pl imádom a sárgaborsót és rájöttem főzés közben, hogy a natúr fokhagymás sárgaborsó jobban ízlik tejföllel, mint a kész főzelék, amibe kerül rántás is. Legalábbis én úgy szoktam.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-26 13:46

A sárgaborsó tényleg nagyon egészséges, de azért a kicsi babák emésztőrendszerének még "nagy falat" tud lenni, a dietetikus szerint például csak 2 éves kortól érdemes bevezetni, sőt, az sem baj, ha a 3. születésnapot megvárjuk. Az én kisbabám nem volt hasfájós pici korában, de miután elkezdtük a hozzátáplálást, azóta sok mindentől fáj a hasa (pl brokkoli stb) ezért jártam ennyire utána.
http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Babakonyha/pepes-da...

Lacci Bácsi
Kreatívlaci / Lacci Bácsi Tue, 2010-01-26 08:38

Hiányolom ,vagy csak nem találom,de közben megenném a sárgaborsó főzeléket,felnőtt módra. El tudnám képzelni ,fasírtal , virslivel ,sült szalonnával vagy valamilyen sültel .Nem túdom kell-e bele fokhagyma , babérlevél vagy egyéb fűszer ? mit javasolnátok,?

petra
Petra / petra Sat, 2010-01-16 08:49

Kedves Mrs. Smith,
Nagyon kedves tőled, hogy bár már nem aktuláis nálatok a babakonyha, mégis megosztottad velünk a tapasztalataidat, és praktikus ötleteidet! A többi kismama nevében is köszönöm!
Jónéhány bébirecept jön majd még az oldalra, folyamatosan, többekközt a cékla is, amit írtál Te is. Az én Pipikém is szereti, szívesen eszi. De hál'Istennek mindent jóízűen elfogyaszt:-)
Én is így vagyok ezzel, hogy olyan gyorsan elkészíthetők ezek a kis ételek, és legalább tudom, mi van bennük: valódi zöldségíz, vitaminok.
Kellemes hétvégét, jó főzőcskézést kívánok az egész családnak!
Barátsággal:
Petra

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Fri, 2010-01-15 17:01

Kedves Petra! Jópofa ez a babás sorozat, de mivel Junior Smith már kissé idősebb ettől (10 év) már nem állok neki főzögetni ilyeneket. Ezért így megosztom Veled a kedvencei közül néhányat, hátha van kedved elkészíteni, és felrakni. Egyik a cékla volt: Néhány céklát meghámozni, kockákra vágva megfőzni, majd kicsit sózni pici fehérbors, és lemixelni. Ezt nagyon ajánlom, mert borzasztó egészséges, és ha már kiskorban hozzászokott a baba az ízéhez, azzal már csatát nyert az anyuka!:) Lehet sűríteni krumplival, vagy ami nagyon jó dolog még, lehet kapni babagabonapelyhet, ami hétféle gabonából van elkészítve a Milupa, vagy Nestlé cégé a termék, már nem emlékszem pontosan. Az is jól alkalmazható sűrítőnek. Másik óriási kedvence volt a mángold, úgy elkészítve mint a spenót. Ennek egy kicsit lágyabb az íze, mint a spenótnak, ezért lehet, hogy némelyik gyerkőc szívesebben fogyasztja. Amikor kicsi volt a gyerek, azt is megcsináltuk, hogy néhany nap alatt többféle főzeléket elkészítettünk nagy mennyiségben, és 1,5-2 dl-es adagokban lefagyasztottuk. Amikor kellett, elő, kiolvaszt, megmelegít, és kész! És saját! Csirkemellett olíívaolajon megpároltunk kis só, és kis zöldfűszer hozzáadásával, és leturmixoltuk, majd egy-két kanálnyi adagokban folpack fóliában lefagyasztottuk. Ezt hozzá lehetett keverni bármelyik főzelékhez. Ezt bármely hússal el lehet készíteni. Elnézést hogy ezekkel terhellek, de hátha jól jön a kisbabás anyukáknak az ötlet, nekem nagyon sok időt spórolt meg így a dolog, és ráadásul kerti zöldségeket használva még az egészségért is sokat lehet tenni. Még egyszer bocs, szeretettel: Mrs Smith

Zit
Zit / Zit Fri, 2010-01-15 15:40

Köszi Petra! Az én manóm most 15 hónapos és elég nehéz változatossá tenni az étrendjét. Nagyon jól jönnek a baba-gasztro ötletek! :-)

259
felesborsó 12 dkg
burgonya 12 dkg
citromlé 0.25 citromból nyert
napraforgó olaj 1 teáskanál