r
Nosalty Logó

Sárgaborsó krémleves kolbásszal

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Fahéj
Sárgaborsó krémleves kolbásszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 424 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1697 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 346 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    904.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    641 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 424 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3619.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    732 mg
  • Nátrium
    2565 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1697 Kcal
  • 20% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    735.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 346 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgaborsót átöblítjük, majd néhány órára langyos vízbe áztatjuk.
  2. Tiszta hideg vízben a hagymával és a babérlevéllel együtt feltesszük főni. Sózzuk.
  3. Mikor felforrt, kis lángon főzzük tovább, míg a borsó teljesen meg nem puhul.
  4. Mikor a szemek már szinte mind szétfőttek, a babérlevelet kihalásszuk, és a levest hagymástól botmixerrel krémesre turmixoljuk.
  5. Az olajjal és a liszttel rántást készítünk, megdinszteljük benne a zúzott fokhagymát, megszórjuk a pirospaprikával, és a leveshez adjuk.
  6. A kolbászt felszeleteljük, és a levesbe tesszük. Hagyjuk még 5 percig főni, hogy az ízek összeszokjanak.
  • Receptkönyvben: 490
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 36059
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha füstölt sonkát főzők, nem öntöm ki a levét, hanem nagyobb margarinos dobozokban lefagyasztom. Nagyon jól használható szárazbab-, lencse- és sárgaborsó levesekhez, amikbe valami miatt nem kerül füstölt csülök vagy oldalas. Az ilyen, sonkalével főtt levesek ugyanis összehasonlíthatatlanul ízletesebbek a vízben főtt társaiknál.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek