r
Nosalty Logó

Sárgabarackos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ildima
Sárgabarackos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2567 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10269 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk (száradás után jó a magját megenni), és feldaraboljuk kicsi darabokra. Nem kell a héját lehúzni.
  2. A réteslapot (8) db - konyharuhán - kettéosztjuk. Laponként megkenjük az olvasztott vajjal, és 4 db -ot egymásra teszünk. Két hosszú rétes lesz így az adagból.
  3. Megszórjuk a fele darával azon a részen, ahová kerül a sárgabarack, utána ráhalmozzuk a barackot. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral (1 csomag), fahéjjal és a rumaromát rácsöpögtetjük. A tetejére rászórjuk a maradék darát.
  4. A végeit jól összehajtjuk, hogy ne csurogjon ki a gyümölcs leve, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Beletesszük a kivajazott tepsibe, és megkenjük bőven még az olvasztott vajjal.
  5. Sütőbe tesszük, és gázsütő 1 fokozatán 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Meg lehet nézni félidőben a rétest. Kicsit barna színig sütjük.
  6. Kihűlés után feldaraboljuk, és a másik vaníliás cukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6846
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 22.

Ajánló

Egy jó tartalmas leves után nagyon finom csemege.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ildima 1 recept

Szeretem a gyümölcsös sütiket :) Vettem sárgabarackot, de nagy apró és egy kicsit savanykás volt. Gondoltam, egy kicsit feljavítva talán ehető lesz! Döntöttem - megsütöttem, és láss csodát, nekem nagyon ízlett. Talán nektek is fog :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...