r
Nosalty Logó

Sárgabarackos rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
ildima
Sárgabarackos rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.1 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    2567 micro
  • β-crypt
    242 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    207 micro
Összesen 416 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    104 mg
  • Foszfor
    256 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    276.5 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    815.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1303 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10269 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1662 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    789 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sárgabarackot megmossuk, kimagozzuk (száradás után jó a magját megenni), és feldaraboljuk kicsi darabokra. Nem kell a héját lehúzni.
  2. A réteslapot (8) db - konyharuhán - kettéosztjuk. Laponként megkenjük az olvasztott vajjal, és 4 db -ot egymásra teszünk. Két hosszú rétes lesz így az adagból.
  3. Megszórjuk a fele darával azon a részen, ahová kerül a sárgabarack, utána ráhalmozzuk a barackot. Megszórjuk porcukorral, vaníliás cukorral (1 csomag), fahéjjal és a rumaromát rácsöpögtetjük. A tetejére rászórjuk a maradék darát.
  4. A végeit jól összehajtjuk, hogy ne csurogjon ki a gyümölcs leve, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Beletesszük a kivajazott tepsibe, és megkenjük bőven még az olvasztott vajjal.
  5. Sütőbe tesszük, és gázsütő 1 fokozatán 180 fokon kb. 30 percig sütjük. Meg lehet nézni félidőben a rétest. Kicsit barna színig sütjük.
  6. Kihűlés után feldaraboljuk, és a másik vaníliás cukorral megszórjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6372
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 22.

Ajánló

Egy jó tartalmas leves után nagyon finom csemege.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ildima 1 recept

Szeretem a gyümölcsös sütiket :) Vettem sárgabarackot, de nagy apró és egy kicsit savanykás volt. Gondoltam, egy kicsit feljavítva talán ehető lesz! Döntöttem - megsütöttem, és láss csodát, nekem nagyon ízlett. Talán nektek is fog :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek