Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabaracklepény a javából

Sárgabaracklepény a javából
Sárgabaracklepény a javából
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha van egy szabad fél órád, ne gondolkozz! Süsd meg! A sárga, fanyar, szaftos barackok pompásan belesüppednek az édes tésztába! Kihagyhatatlan! Lekvárfőzéskor egyszerűen kötelező.

Jó tanács: friss vagy fagyasztott barackot használj, ne is próbálkozz cukros befőttel.

hozzávalók / 8 adag

Hozzávalók a tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Forraljunk vizet, és mártsuk bele a barackokat! Húzzuk le a héjukat, és magozzuk ki.
  2. Verjük kemény habbá a fehérjét a sóval. A tojássárgáját, cukrot, vajat keverjük jó habosra. Szitáljuk bele apránként a lisztet, öntsük hozzá a rumot. Majd óvatosan forgassuk bele a tojásfehérjehabot is.
  3. Sütőpapírral kibélelt, közepes sütőformába öntsük a tésztát, simítsuk el, majd dobáljuk rá a felezett sárgabarackokat magházukkal felfelé.
  4. 180 fokon 30 perc alatt süssük készre. Tűpróbával ellenőrizhetjük. Porcukorral meghintve kínálhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 463
elküldve: 0
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütikirálynő

Mióta szakács: 2014.12.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sárgabarackos lepény, barackos lepény, barackos süti, sárgabarackos süti, barackos sütemény, sárgabarackos sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

460
sárgabarack 80 dkg
tojás 5 db
1 kávéskanál
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
rétesliszt 20 dkg
rum 2 ek