r
Nosalty Logó

Sárgabaracklekvár Bettyke konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgabaracklekvár Bettyke konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 781 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3124 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.6 g
  • Cukor
    182 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    558 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    6359 micro
  • β-crypt
    605 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 781 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1350.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    307 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    535 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    774.4 g
  • Cukor
    730 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2007.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2232 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    77 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    442 micro
  • β-karotin
    25436 micro
  • β-crypt
    2418 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2069 micro
Összesen 3124 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    841 micro
  • β-crypt
    80 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az üvegeket forrásban lévő vízben kifőzzük a fedőkkel együtt. Erre oda kell figyelni, ha nem szeretnénk tartósítószert használni. A steril üvegeket óvatosan kiszedjük.
  2. A barackokat pár percre forrásban lévő vízbe tesszük, majd lehámozzuk a héját, és kimagozzuk. (Így könnyebb lehámozni.)
  3. A barackot beletesszük a lábasba, és elkezdjük főzni közepes lángon.
  4. Hozzáadjuk a cukrot és addig főzzük, míg szét nem főnek a barackok. Ezután hozzáadjuk a dzsemfix-et. Ha ezt kihagyjuk, az se baj. (Ettől szebb lesz a színe.)
  5. A steril üvegekbe szedjük, a fedőt rácsavarjuk, majd fejjel lefele fordítjuk. Takaróba tesszük, és másnapig hagyjuk úgy kihűlni.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 68
  • Össznézettség: 112828
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 25.

Receptkategóriák

Ez a lekvár nem hasonlítható össze a boltival. Mamámnál ettem sokat, csak ő tartósítószerrel készítette.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.