r
Nosalty Logó

Sárgabarack lekvár 7.

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Frühwirth Edit
Sárgabarack lekvár 7.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1141 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 4568 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 97 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    505.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    282.4 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    803.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10174 micro
  • β-crypt
    967 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    828 micro
Összesen 1141 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    856 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1129.5 g
  • Cukor
    1058 mg
  • Élelmi rost
    79 mg

VÍZ

  • Összesen
    3212.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3571 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    372 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    707 micro
  • β-karotin
    40697 micro
  • β-crypt
    3869 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3311 micro
Összesen 4568 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    861 micro
  • β-crypt
    82 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 97 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A jól megérett sárgabarackokat megmossuk, a hibás részeket eltávolítjuk. Forró vízbe tesszük pár pillanatra, hogy a börét könnyedén el tudjuk távolítani.
  2. Az előkészített gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, vagy pépesítjük, ki hogy szereti.
  3. A barackmasszát egy edénybe töltjük, és állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a dzsemfixet (ez utóbbit el is hagyhatjuk, csak nagyon kell ügyelni a steril körülményekre).
  4. Folyamatos keverés mellett 1-3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről.
  5. A megtisztított üvegeket teljesen a pereméig töltjük, majd jól lezárjuk, és legalább 4-5 percig fejre állítjuk, így biztosítjuk az üvegekben a vákumot, amely által jól elállnak megbontás nélkül akár mégévekig is, hacsak el nem fogynának.
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 101189
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 18.

Ajánló

Én akár csak úgy magában is szeretem fogyasztani, nagyon jó a téli zord időben visszaemlékezni a meleg nyári napokra.

Receptkategóriák

Sárgabarack lekvár 7.
Frühwirth Edit 5 recept

Már évek óta készítek mindenféle gyümölcsből lekvárt, dzsemeket. Ezek nagyon finomak és egészségesek is, a boltiak közelébe sem férnek a házilag eltetteknek. Nálunk mindig nagyon gyorsan elfogynak, szinte nem lehet eleget bespájzolni belőlük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

4 hiba, amitől leragad és szakad a palacsinta

A palacsinta maga a megtestesült boldogság, kivéve persze akkor, ha nem viselkedik jól a serpenyőben, leragad, szakad, és összességében bosszúságot okoz nekünk. A mai Napi Tipp keretében a rosszalkodás mögött álló okokat vesszük majd sorra.