r
Nosalty Logó

Baracklekvár és szörp xilittel

NS
Baracklekvár és szörp xilittel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

988
Kalória
19.5g
Fehérje
231.6g
Szénhidrát
5.4g
Zsír
1204.6g
Víz
-
Koleszterin
29.1g
Élelmi rost
132.9g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 988 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3951 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 60 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    723.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    231.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    1204.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1339 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    140 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    265 micro
  • β-karotin
    15261 micro
  • β-crypt
    1451 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 988 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2894.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    725 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    1283 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    926.5 g
  • Cukor
    532 mg
  • Élelmi rost
    116 mg

Víz

  • Összesen
    4818.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5357 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    558 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    184 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1060 micro
  • β-karotin
    61045 micro
  • β-crypt
    5803 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4966 micro
Összesen 3951 kcal
  • 1% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    14.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    936 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 60 kcal

Elkészítés

  1. A barackokat jól megmossuk, magozzuk, majd egy edényben a xilittel kis lángon puhára főzzük.
  2. Amikor félkész, kiveszünk belőle 1 liternyit, ebből lesz a szörp.
  3. A lekvárt tovább főzzük a zselésítővel, és üvegekbe töltjük.
  4. A kiszedett barackot leturmixoljuk, és 1/2 liter vízzel tovább főzzük, amíg el nem forrja a habját.
  5. A végén kis citromsavval elkeverjük, és mehet az üvegbe.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 60 p

Sárgabarack. Kedvesem él-hal a lekvárért, szerintem keveset tettem el.:) 

További receptek

Áfonyalekvár

Nyáron érdemes minden kedvenc gyümölcsünkből befőzni pár üveg lekvárt, hogy a szomorkásabb, hidegebb hónapokra is jusson belőlük. Készíthetjük friss és fagyasztott gyümölcsből ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...