r
Nosalty Logó

Sárgabarack-krémleves túrógombóccal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
SIÓ
Sárgabarack-krémleves túrógombóccal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A túrógombóchoz

Összesen 512 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A túrógombóchoz

Összesen 2048 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A leveshez

A túrógombóchoz

Összesen 130 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    326 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    251 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 512 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.6 g

Zsír

  • Összesen
    106 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.3 g
  • Cink
    1302 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    637 mg
  • Vas
    1003 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    50 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.3 g
  • Cukor
    112 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1082 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    5207 micro
  • β-crypt
    488 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    657 micro
Összesen 2048 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.7 g
  • Cink
    83 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    64 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    38 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    332 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 130 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A túrógombóchoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A sárgabarackot kimagozzuk, és apró kockára vágjuk.
  2. Az összevágott barackot két evőkanál vízzel egy edényben feltesszük főni.
  3. Amikor már levet eresztett, akkor ízlés szerint cukorral ízesítjük, hozzáadjuk a maradék vizet, és néhány percig tovább főzzük.
  4. Ha már a barack teljesen megpuhult, akkor botmixerrel pépesítjük. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés víz hozzáadásával hígíthatjuk.
  5. A barackpürét visszatesszük a tűzre, és felmelegítjük. A tejszínhez kanalazunk egy keveset a barackból, majd jól elkeverjük benne. Ezt a műveletet addig ismételjük, amíg a tejszín felmelegszik.
  6. Ha már a tejszín langyos, akkor folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a barackhoz.
  7. Néhány percig tovább melegítjük a levest, majd elzárjuk alatta a lángot, és lehűtjük a levest.
  8. Közben elkészítjük a túrógombócot, amihez a túrót villával összetörjük, majd a tojással, a cukorral és a sóval kikeverjük.
  9. A túróhoz adjuk a búzadarát és összekeverjük.
  10. A túrós masszát habzsákba töltjük.
  11. A habzsákból kinyomva, a konyhai olló segítségével egy centis galuskákat vágunk a lobogó, forró vízbe.
  12. Ha a mini túrógombócok feljöttek a víz tetejére, akkor egy szűrőkanál segítségével tálba szedjük.
  13. A hideg levest a langyos túrógombócokkal és kekszmorzsával megszórva tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9983
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy klasszikus recept modern köntösben. www.siogyumolcs.hu

Hozzászólások

Törölt felhasználó

ez a leves sárgabarack rostosléb?l is készíthet??

Hozzávalók

A leveshez

A túrógombóchoz

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.