Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sangria krémes aprósütemény

Sangria krémes aprósütemény
Sangria krémes aprósütemény
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Idén karácsonyra készült ez a süti, egy receptes könyvből való, ott szíveket kell szaggatni. Sszerintem nem nyújtottam elég vékonyra a tésztát, maradt felesleges krém és máz is. Nem tudom, miért, de nem tapadt rá a felső tészta a krémre, lehet kicsit sűrű volt, mindenesetre nagyon finom.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy keverő tálba öntcsük a lisztet, adjuk hozzá a többi hozzávalót, és robotgéppel keverjük ki,.
  2. Borítsuk ki liszttel meghintett gyúródeszkára, és dolgozzuk át a tésztát, majd nyújtsuk ki.
  3. Tetszés szerint alakokat szúrunk ki, olajjal kikent tepsibe sorakoztatjuk, és megsütjük.
  4. A sangriához öntsük a rumot, és olvasszuk meg benne a csokoládét, de ne forrajuk, csak melegitsük. A babapiskótát tördeljük morzsásra, és öntsük rá a sangriát, majd keverjük össze.
  5. A sütiket párosítsuk össze, és az alsó sütit kenjük meg az eperdzsemmel, tegyünk rá a sangriás krémből ,  nyomjuk rá óvatossan a megmaradt tésztát.
  6. A porcukrot a rummal keverjük ki, robotgéppel osszuk kétfelé, keverjük bele a színeket, és kenjük meg a sütiket.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 558
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-krémes kekszek, diós kekszes sangriakrémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

770
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 kk
cukor 8 dkg
vaníliás cukor 1 ek
narancshéj 1 narancsból nyert
tojássárgája 2 db
margarin 10 dkg
dió 5 dkg
narancslé 1 evőkanál
tej 2 ek
babapiskóta 12.5 db
sangria 1 dl
rum 1 ek
étcsokoládé 5 dkg
eperdzsem 10 dkg
porcukor 10 dkg
rum 2 ek
ételfesték 1 kávéskanál