r
Nosalty Logó

Sakk Mama módra

helly77
Sakk Mama módra
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

1002
Kalória
10.1g
Fehérje
138.5g
Szénhidrát
48.1g
Zsír
61.9g
Víz
237.6g
Koleszterin
4.6g
Élelmi rost
99.7g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Összesen 1002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Összesen 8005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Összesen 361 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    238 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    138.5 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81 g

Zsír

  • Összesen
    385.1 g
  • Telített zsírsav
    218 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3526 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    606 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    469 mg
  • Foszfor
    1522 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1107.6 g
  • Cukor
    798 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    495.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3065 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    1006 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1536 micro
Összesen 8005 kcal
  • 4% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 361 kcal

Elkészítés

Sárga piskótalap

  1. A sárga piskótához a vajat, a tojássárgáját, porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztbe kevert sütőport, a legvégén a felvert tojásfehérjét. Ne ijedjünk meg, a massza nem folyékony, nem baj, ilyennek kell lennie.
  2. Kibélelünk egy kb. 36x24 cm-es tepsit sütőpapírral, szépen egyenletesen elterítjük a tepsiben, és kb. 180 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. Látni fogjuk a piskóta színén, vagy tűpróba.
  3. A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük, mint az előző piskótát, habosra keverjük a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat, a tejet, majd a kakaóporos, sütőporos lisztet és a legvégén a felvert tojásfehérjét. Ez a tészta sem lesz folyékony, szépen egyenletesen simítsuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe (36x24 cm), és 180 fokon ezt is süssük meg 12-14 percig. Tűpróba!
  4. Ha a két piskóta kész, súlyozzuk le őket, max 10 percre. Én porcukorral szoktam megszórni a tetejét, és egy nehéz tepsit teszek rá, így nem ragad rá. Vagy sütőpapírt tegyünk rá.
  5. Ha kihűlt, vágjuk 12 egyenlő részre hosszában, és építkezzünk. :) Én mindig 2 hosszú csíkot csinálok. Mindegyik csíkba 6 sárga és 6 kakaós tészta kerül. Keresztbe-kasul lekvározzuk, ne sajnáljuk!

Kakaós piskótalap

  1. A vizet, a porcukrot és a kakaóport tegyük fel a tűzhelyre, kis lángon főzzük fel. Majd adjuk hozzá az olajat. Ha szép homogén, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vajat és a csokit. Ha minden elolvadt benne, öntsük le a sütinket.
  2. Tegyük hűtőbe, hogy minél előbb megdermedjen a süti.
  3. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36x14

Ez a recept a mamától van, a család kedvence, főleg unokatesómé :) Macera elkészíteni, de megéri. Imádjuk! Köszi mama!

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek