Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sakk Mama módra

Sakk Mama módra
Sakk Mama módra
75 perc / előkészület: 40 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept a mamától van, a család kedvence, főleg unokatesómé :) Macera elkészíteni, de megéri. Imádjuk! Köszi mama!

hozzávalók / 8 adag

Sárga piskótalap

Kakaós piskótalap

Csokoládémáz

Lekvár

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóták + összeállítás

  1. A sárga piskótához a vajat, a tojássárgáját, porcukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztbe kevert sütőport, a legvégén a felvert tojásfehérjét. Ne ijedjünk meg, a massza nem folyékony, nem baj, ilyennek kell lennie.
  2. Kibélelünk egy kb. 36x24 cm-es tepsit sütőpapírral, szépen egyenletesen elterítjük a tepsiben, és kb. 180 fokon 12-14 perc alatt készre sütjük. Látni fogjuk a piskóta színén, vagy tűpróba.
  3. A kakaós piskótát ugyanúgy készítjük, mint az előző piskótát, habosra keverjük a vajat, porcukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat, a tejet, majd a kakaóporos, sütőporos lisztet és a legvégén a felvert tojásfehérjét. Ez a tészta sem lesz folyékony, szépen egyenletesen simítsuk a sütőpapírral kibélelt tepsibe (36x24 cm), és 180 fokon ezt is süssük meg 12-14 percig. Tűpróba!
  4. Ha a két piskóta kész, súlyozzuk le őket, max 10 percre. Én porcukorral szoktam megszórni a tetejét, és egy nehéz tepsit teszek rá, így nem ragad rá. Vagy sütőpapírt tegyünk rá.
  5. Ha kihűlt, vágjuk 12 egyenlő részre hosszában, és építkezzünk. :) Én mindig 2 hosszú csíkot csinálok. Mindegyik csíkba 6 sárga és 6 kakaós tészta kerül. Keresztbe-kasul lekvározzuk, ne sajnáljuk!

Csokoládémáz

  1. A vizet, a porcukrot és a kakaóport tegyük fel a tűzhelyre, kis lángon főzzük fel. Majd adjuk hozzá az olajat. Ha szép homogén, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a vajat és a csokit. Ha minden elolvadt benne, öntsük le a sütinket.
  2. Tegyük hűtőbe, hogy minél előbb megdermedjen a süti.
  3. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 36x14 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 916
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helly77

Mióta szakács: 2012.03.31.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

sakk torta, sakk süti

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

997
vaj 16 dkg
porcukor 16 dkg
tojás 3 db
tej 0.5 dl
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 teáskanál
vaj 16 dkg
porcukor 16 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 3 db
tej 0.5 dl
finomliszt 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
sütőpor 1 teáskanál
porcukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 ek
víz 4 ek
napraforgó olaj 3 ek
vaj 6 dkg
étcsokoládé 40 g
sárgabaracklekvár 50 dkg