r
Nosalty Logó

Sajttekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mancika
Sajttekercs
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 290 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1742 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 191 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    365 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    332 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    777 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    942 micro
Összesen 290 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.4 g

Zsír

  • Összesen
    123.8 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1040 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5926.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    2189 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1476 mg
  • Nátrium
    1989 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    431 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1593 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    1484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    286 micro
  • Kolin:
    594 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1205 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4661 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5655 micro
Összesen 1742 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    161 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    507 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 191 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a tojást, ezt követően pedig lereszeljük.
  2. A petrezselyemzöldet, a hagymát és a sonkát felaprózzuk. (Ha vékony szelet a sonka, akkor teríthetjük a sajtra is, nem kell felaprózni.) Ezeket egy tálba rakjuk és a sajtkrémmel, a reszelt tojással, mustárral kikeverjük, ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A sajtot jól becsomagoljuk egy nylon zacskóba, és lobogó vízbe tesszük, kb 30-35 percre, hogy megpuhuljon. Gyúródeszkára teszünk folpackot, és ezen kinyújtjuk a sajtot téglalap alakúra, tetszőleges vastagságra, olyan nagyságúra hogy a töltelék ráférjen.
  4. Ezután a tölteléket vastagon rákenjük és feltekerjük. Alufóliába csomagolva hűtőbe tesszük. Ha kellően lehűlt, felszeletelve tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 147842
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 29.

Ajánló

Csak jó tanácsnak: egyszerűbb, ha a sajtot egy nagyobb zacskóba kötjük, és fakanál nyélen a már felforrt, lezárt forró vízben egy kicsit állni hagyjuk.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajttekercs
Mancika 22 recept

A családban nagyon népszerű a sajttekercs, nagyon sokféle módon lehet elkészíteni a tölteléket: színes paprikával, snidlinggel, újhagymával mindig más ízeket lehet varázsolni. 

Hozzászólások

kicsimamut

Jó reggelt! Ez nagyon kis guszta dolog:-) Gratulálok! Én is megcsinálom!

Mancika

Neked is Jó reggelt! Sok sikert és jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Szia, kedves Mancika! Lehet, hogy buta kérdés, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor puhítod a sajtot, akkor mibe csomagolod be? Válaszod el?re is köszönöm. Üdvözlettel: krisszel

Törölt felhasználó

Szia, kedves Mancika! Lehet, hogy buta kérdés, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor puhítod a sajtot, akkor mibe csomagolod be? Válaszod el?re is köszönöm. Üdvözlettel: krisszel

Törölt felhasználó

Szia, kedves Mancika! Lehet, hogy buta kérdés, de csak azt szeretném megkérdezni, hogy amikor puhítod a sajtot, akkor mibe csomagolod be? Válaszod el?re is köszönöm. Üdvözlettel: krisszel

Mancika

Kedves Krisszel! Egy nylon zacskóba teszem a sajtot. Üdvözlettel: Mancika

Törölt felhasználó

Kedves Margit, Meddig kell fozni a sajtot?? Koszonom :-))

Mancika

Kedves Answer! A sajtot kb. 3o-35 percig f?zöm, amíg olyan puha nem lesz, hogy ki tudom nyújtani. Üdvözlettel

Mamacica

Nagyon fincsi a sajttekercs, én régebben is készítettem, már hasonlót. Húsvétkor f?leg.Megosztanám veletek egy ötletemet: én a sajtot mikróban puhítom és úgy is jól nyújthatóvá válik. Snidlinggel is szoktam ízesíteni, nagyon kellemes. Köszönjük a finom receptet és a szép fotóhoz is gratulálok. Jó étvágyat és sok sikert mindenkinek a recepthez! Üdv. mamacica

Mamacica

Bocsánat, még egy megjegyzés: el?re is el lehet készíteni, mert mélyh?t?be is sokáig eláll, szobah?mérsékleten felengedve isteni. mamacica

Mancika

Kedves Mamacica! Köszönöm az ötletet, én is kipróbálom micróban. Sajnos lefagyasztani még sosem tudtam, mert nagyon gyorsan elfogy.

Mandzsi

Sziasztok! Tegnap este elkészítettem.......nagyon pöpi lett és nagyon egyszer? megcsinálni. Bekerült a repertoáromba. Köszönöm a receptet!

Mancika

Kedves Mandzsi! Örülök, hogy sikerült, minden jót kívánok Neked!

TraRita

Elkészítettem és nagyon finom! Köszi a receptet! Üdv: Rita

Mancika

Kedves Rita! Örülök, hogy ízlett. Üdv.Mancika

Hókifli

Ne haragudj, ma este készíteném el, de bár logikusan elgondolva tudom hogy a sajtkrémes töltelékhez kell, de a leírásban mégsem szerepel, hogy mi lesz a tojás sorsa a lereszelésen kívül. Jól gondolom, hogy oda kell? Nagyon boldog új évet kívánok és köszönöm a remélem finom és jól sikerül? receptet. Orsi

Mancika

Kedves Orsolya, jól gondoltad, a töltelékhez kell a tojás is. Kimaradt a leírásból, pótolni fogom. Köszönöm az észrevételt. Neked is Boldog Újévet kívánok. Margit

Hókifli

El készült, köszönöm a választ, addigra kész lett. Ezerrel paráztam t?le, de hogy is mondjam, a párom jelzése sokat mondó volt. Valami ilyesmi hagyta el a száját miután megkostólta: ÚHHHHH :)) Fenomenális lett :) Köszönöm :)

Mancika

Kedves Orsolya Örülök, hogy sikerült, habár biztos voltam benne, hogy megoldod a helyzetet. További szép napot! Margit

Törölt felhasználó

Megcsináltam már kétszer is és nagyon finom köszönöm.Én magamnak egy kis piros aranyat is teszek a sajtra (én sima szeletelt sajtba tekerem egyébként és arra nyomom)

Mancika

Kedves Lizadoki! Örülök, hogy ízlett, az ötleted remek, én is kipróbálom.

zs58

Eidami sajtból isteni

vickcsi

Szia! Nekem nagyon hamar nagyon lágy lesz a belseje, és a szeletelés is problémás a lágysága miatt egy kicsit. Mit ronthattam el? hogyan lehet egy kicsit keményebb masszát készíteni úgy, hogy az ízek megmaradjanak? (az íze viszont tényleg tökéletes :)

Mancika

Kedves Vickcsi! A lényeg, hogy kemény sajtból készítsd, én mindíg trappistából készítettem. Próbáld meg egy kicsit rövidebb ideig, vagy lassú t?zön gyöngyözve f?zni. Nagyon remélem sikerrel jársz.

Törölt felhasználó

Elsö sajttekercsemet szeretnem elkesziteni, de nem tudom erre a legmegfelelöbb sajt melyik lenne? Mindenki masfelet ajanl, talan mindegy melyiket vennem?

Mancika

Kedves Mari! Én mindíg trappista sajtból készítettem, az a lényeges, hogy kemény sajt legyen. Sok sikert a premierhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek