r
Nosalty Logó

Sajtos töltött fasírt

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Sajtos töltött fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2756 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 183 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    376 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 345 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    245.7 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    2067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7161.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    328 mg
  • Kálcium
    1230 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    294 mg
  • Foszfor
    3005 mg
  • Nátrium
    2260 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    973.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    483 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    973 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2304 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4522 micro
Összesen 2756 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 183 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először hat tojást sós vízben keményre főzünk.
  2. A megfőtt tojásokat és a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, összekeverjük, kevés sót adunk hozzá, majd egy felvert egész tojás felével összeállítjuk.
  3. A darált hústízlés szerintsózzuk, borsozzuk, (kevés őrölt pirospaprikát is tehetünk hozzá), majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
  4. A zsemléket kevés langyos vízbe áztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Beleütünk egy tojást, valamint hozzáadjuk a felvert tojás másik felét, a kicsi kockákra vágott sajtot és jól összedolgozzuk.
  5. Egy kiolajazott szegletes forma alját kibéleljük a fasírttal, erre jöhet a töltelék, majd fasírttal fedjük. Tetejére kevés olajat locsolunk, és egy nagyobb tepsibe állítjuk a formát. Az alsó tepsibe kevés vizet öntünk, majd az egészet hideg sütőbe tesszük, és 150 fokon két órát sütjük. (Ha a teteje nagyon pirul, takarjuk be alufóliával!)
  6. Hanem fértbele az összesfasírt a formába (mint nálam), a maradékból kis gombócokat formázunk és forró olajban kisütjük.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 12x25
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 14802
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 13.

Ajánló

Köretként rizibizit tálaltam mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A töltelék nagymamám receptje, a fasírt a saját kreálmányom. Szerintem nem rossz párosítás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek