Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tallér Gábor konyhájából

Sajtos tallér Gábor konyhájából
Sajtos tallér Gábor konyhájából
25 perc / előkészület: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször elkészítettem, és nem ragad le. Egyszerű, mert nem kell golyókat formázni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ropogtatni való 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összedolgozzuk fakanállal. Laza, nokedli jellegű tésztát kapunk.
  2. A kész tésztát vizezett teáskanállal szaggatjuk a sajtostallér-sütőbe. Én egy pohár vízbe mártom mindig a kanalat, mielőtt a tésztát szaggatnám, így nem ragad le!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 551
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ördög Gábor

Mióta szakács: 2015.02.08.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
receptverseny: #HÁZIMENZA receptverseny
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

köménymagos tallér, sós ropogós

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Tue, 2020-04-21 22:44

Ilyen kis mennyiséggel nem is érdemes kezdeni. Golyókat soha nem formázgatok, pedig régóta sütök tallérokat. Az összeállított tésztából szeletet, majd abból csíkot vágok, azt kissé megsodrom és vagdalom, kis párnácskák lesznek, de a tallérsütőben kikerekedik, ugyanúgy mintha golyót tennénk bele. Egyébként a kiskanalazás, mártogatás sem egyszerűsíti az elkészítést.

438
finomliszt 250 g
sütőpor 1 csomag
1 teáskanál
sajt 80 g
vaj 50 g
tejföl 100 g
víz 100 ml
köménymag 0 ízlés szerint