r
Nosalty Logó

Sajtos tallér ahogy zsengice készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
zsengice
Sajtos tallér ahogy zsengice készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 3827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír

A tésztához

A sajtkrémhez

Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    213 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 319 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    301.3 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    1814 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    231.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2554 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    424 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2507 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    559 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 3827 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 37% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    384.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 456 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Lisztet megsózzuk a vajjal összedolgozzuk (én a nyújtófával szoktam, hogy a kezem melegétől ne olvadjon meg a vaj). Beleütjük a tojást, a kanál tejfölt és gyorsan összedolgozzuk. Egy éjszaka hűtőben pihentetjük.
  2. A hideg tésztát másnap késfok vastagságúra nyújtjuk (fontos, hogy elég vékony legyen), 1 tojást felverünk egy kanál vízzel, megkenjük vele a kinyújtott tésztalapot, sajttal megreszeljük a tetejét, pici pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütjük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját gyakran, mert nem jön föl a tallérka. Pirosra sütjük, szép gömbölyűnek, belül üregesnek kell lennie.
  3. Sajtkrém készítése: A tejfölt a tojássárgájával és a liszttel simára keverjük, megsózzuk, belekeverjük a paprikát. Forrásban lévő víz fölött besűrítjük, majd 6 dkg reszelt sajtot keverünk bele, tovább keverjük, míg a sajt bele nem olvad a krémbe, majd hidegre tesszük, kihűtjük.
  4. 10 dkg szobahőmérsékletű vajat habosra keverünk, és a már kihűlt sajtkrémmel részletekben összekutyuljuk. Ezzel a sajtkrémmel megtöltjük a tallérkákat, majd ha van még erőnk és időnk, és sajtunk is, az összeragasztott sütit meghempergethetjük reszelt sajtban. Így nemcsak mutatósabb és finomabb is lesz, hanem tálaláskor nem ragadnak össze a sütik. (Érdemes reggel összeállítani, és estére összeérik a sajtkrém és a süti... és a Vakarója (nagymamám szerint :)....)
  5. A tészta nyújtásakor jelentős mennyiségű tészta leesik a kiszúráskor. Ezeket alaposan összedolgozzuk, kinyújtjuk, tetejét megkenjük a maradék tojásos-vizes katyvasszal, megszórjuk borssal, pirospaprikával és sajttal, majd ujjnyi széles csíkokat vágunk belőle.
  6. A csíkokat a két végén ellenkező irányban sodorva feltekerjük, pirosra sütjük. Ha a sajtkrémből is maradt, felkínáljuk mártogatósnak. Jó étvágyat :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 36
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6167
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it     CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
zsengice 1 recept

Fital lány koromban belevetettem magam a sütés rejtelmeibe, első nagyobb lélegzetvételre sikerült elkészíteni ezt a kiváló, ám kicsit munkás sós sütit. A férjem -  akkor még csak vőlegényem  - abban az időben éppen katona volt. Ritkán tudott csak hazajönni, és nagyon hiányolta az itthoni ízeket. Gondoltam meglepem egy doboz sajtos tallérral. Azonnal sütés, doboz, posta.... aztán vártam a reakciót, meglepetésnek szántam. Egy-két hetet várnom kellett, hiszem sem mobiltelefon, sem elektronikus posta nem volt abban az időben. Aztán megérkezett a várva-várt levél, milyen isteni finom volt a süti. Aznap este, amikor meghozta a posta, az egész szoba a férjem körül gyülekezett, miután villanyoltás volt, sötétben felfalták az egészet (teszem hozzá, biztosan bármint küldök, mindennek ennyire örülnek :DD, de a süti tényleg finom lett). Azóta is rendszeres kell sütnöm minden eseményre. Aki megkóstolta, azonnal elkérte a receptet. Remélem elnyeri tetszéseteket!

Hozzávalók

A tésztához

A sajtkrémhez

Címlapról ajánljuk

7 étterem Budapesten és vidéken, ahonnan karácsonyi halászlevet rendelhetsz

A halászlé kapcsán egész évben kiadósakat lehet vitatkozni, de karácsonykor kössünk békét, és örüljünk ennek a rubinpiros finomságnak, annál is inkább, mert sokaknak az ünnepi időszak az egyetlen alkalom az évben, amikor halat szoktak enni. Arra az esetre, ha mégsem lapulna minden háztartásban egy tuti recept, illetve egy kedves rokon, aki meghozza a halat karácsonyra, mutatjuk, honnan lehet a legfinomabb halászleveket rendelni.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...