r
Nosalty Logó

Sajtos rudacskák B konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos rudacskák B konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 4447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 410 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 557 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86 g

Zsír

  • Összesen
    308.9 g
  • Telített zsírsav
    79 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    85 g
  • Koleszterin
    396 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10266.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    2621 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    4244 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    340.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    313 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2625 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    281 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1601 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 4447 kcal
  • 8% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    947.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    242 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    253 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    242 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 410 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
  2. Beledolgozzuk a sajtot, tojássárgáját, mákot, sütőport, sót, és annyi tejfölt, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
  3. Kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, és 1 cm széles, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk, vagy ahogy türelmünk, kedvünk van hozzá.
  4. Tojásfehérjével átkenjük, és szezámmagot hintünk a tetejére.
  5. Megsütjük aranysárgára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11423
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Ajánló

A képen látható példányokban nincsen mák - érthetelen okból nem volt itthon - így helyette a szezámmag nem a tetején, hanem belül talált helyet.

Receptkategóriák

Anikó néni a házban lakik, nagyobbik fiam óvónénije volt, és gyerekeim időnként meglátogatják. Mindig nyitva áll az ajtója a gyerekek előtt, ha véletlenül nem érünk haza időben. És mindig van nála valami finomság is. Ez a recept tőle származik, köszönet érte. Már sokszor elkészítettem, mert egyszerű és finom. (Biztosan tartós is, ezt még nem volt módom megállapítani :) ) Anikó néni türelmesebb és ügyesebb mint én, az ő rudacskái vékonyabbak és csinosabbak, mint az enyém.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!