Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos recés krumpli szalonnával

Sajtos recés krumpli szalonnával
Sajtos recés krumpli szalonnával
110 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt az ételt a szüleim látogatása alkalmából készítettem el. Nagyon nagy sikert aratott.

hozzávalók / 6 adag

 


  • 1,5 kg közepes krumpli

  • 6-8 gerezd fokhagyma

  • 10 dkg bacon (szeletelt szalonna) 

  • 5 dkg sajt

  • 500 g csirkemell

  • olaj


  • bors


 

ajánlat

Savanyúsággal is finom.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A csirkemellet megmossuk, majd felcsíkozzuk (ujjnyi hosszúra), kicsit sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kis olajon közepes hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg a külseje fehéres színt nem kap.

  2. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, majd evőkanálba téve addig vágjuk be őket keresztben, amíg nem koccan a kés a kanál peremén.

  3. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

  4. A fokhagymát meghámozzuk, és nagyon vékony lapocskákra vágjuk fel, majd ezeket a lapocskákat beletesszük a krumplinyílásokba. A krumplikat ezután beletesszük egy kiolajozott tepsibe (vagy mint ahogy azt a képen is látjátok, egy kb. 3 literes üvegtálba), és sózzuk, borsozzuk.

  5. A csirkemell csíkokat betesszük a krumplik közé, majd a szalonnákat is a krumplik köré/krumplikra/a húsok köré tesszük, majd letakarjuk fóliával a tepsit.

  6. 40 percig fóliával, majd 20 percig fólia nélkül sütjük krumplit.

  7. Már csak az maradt hátra, hogy reszelt sajttal megszórjuk az egészet, majd annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt megpirul a tetején.


 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 113 567
elküldve: 87
receptkönyvben: 1 450
elkészítve: 68/84
Facebookon megjelent: 4

szakács

Kittusca

Mióta szakács: 2013.04.21.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos recés krumpli szalonnával és csirkemell hússal, sajtos-csirkemelles recés krumpli, sütőben sült csirkehúsos-sajtos recés krumpli

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edtir
Edtir Sun, 2016-11-27 20:39

Nagyon finom. Köszönöm a receptet. Ajànlom a sütőpapìr hasznàlatàt, könnyebb lesz a mosogatàs.

Vangold
Vangold Wed, 2016-08-31 12:24

Ezt ma megfőzöm. Egész nap agyalok, hogy mi legyen vacsorára. Hát megvan!

Giovanni
Giovanni Fri, 2013-12-06 03:09

Egyszeru es finom recept, elkeszitettem de nekem felig ures marat a tanyerom, tovabi sok sikert es kellemes Mikulas unnepet kivanok.

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2013-11-06 11:08

Nem kell semmi folyadék a krumpli alá?nem marad nyers a krumpli?vagy enged annyit ki magából hogy az abban megsül?

KittusCa
Kittusca / KittusCa Mon, 2014-01-06 17:43

Nem maradt nyers a krumpli nekem. De ha gondolod, akkor akár megfőzheted előtte félpuhára, de akkor teljesen más állaga lesz, mint így!
Azért is írtam, hogy egy ideig fólia alatt süsd, hogy a benn lévő gőzök hatására a krumpli is megpuhuljon.

Üdv.: Katherine

taranikó
taranikó Mon, 2013-08-19 19:49

Nagyon finom lett. Bár én ma húsmentes ebédet akartam, ezért a csirkemell kimaradt, "csak" szalonnával és sajttal készítettem, de ezekből duplán raktam.:) Mindenkinek ízlett. Köszi a receptet.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2013-08-16 02:29

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bévi48
mamuka / Bévi48 Thu, 2013-08-15 15:06

Tetszik ez a recept,de azt javasolnám,hogy a csirkemellet nem vízben kellene főzni,hanem zsiradékon /vaj,margarin,olaj,zsír/,kifehéredésig sütni. Utána még a fólia alatt a krumplival is puhulni fog,és így sokkal jobb íze lesz,mint a sós vízben főtt húsnak.

KittusCa
Kittusca / KittusCa Thu, 2013-08-15 22:23

Köszönöm a javaslatot. Egyébként az, hogy sós vízben lett főzve, csak azért van, mert más receptnek indult a dolog, de ez lett belőle, és azért így írtam le a receptet. :)

Torma Sándorné
Torma Sándorné Thu, 2013-08-15 13:40

Elkészítettem, nagy sikert aratott, azóta már többször elkészítettem. Csirkemell nélkül, köretként is nagyon fincsi. Köszönöm a receptet.Üdv.

bakfitty
bakfitty Wed, 2013-07-03 10:06

Nekem is nagyon tetszik, mentettem! S meg is fogom csinálni! Köszi a receptet!