Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos-medvehagymás pogácsa Olgitól

Sajtos-medvehagymás pogácsa Olgitól
Sajtos-medvehagymás pogácsa Olgitól
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A túrós-medvehagymás pogácsa után kipróbáltam a sajtos változatot is.

hozzávalók / 11 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A hozzávalókat az apróra vágott medvehagymával összegyúrjuk. Fél óráig kelesztjük.
  3. Aztán ujjnyira nyújtjuk, hajtogatjuk, s 15 percet pihentetjük. Még egy nyújtás, még 15 perc pihentetés következik.
  4. A következő nyújtásnál már szaggatunk, így a kinyújtott tésztát bevagdossuk és szaggatjuk.
  5. Sütőpapíros tepsire rakjuk a pogácsákat, 10 percet pihentetjük, közben előmelegítjük a sütőt 190 fokosra.
  6. A pogik tetejét lekenjük felvert tojással. Kb. 10-12 perc alatt szépre sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 398
elküldve: 1
receptkönyvben: 112
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Németi Olga

Mióta szakács: 2012.02.06.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

sajtos-medvehagymás pogácsa, medvehagymás pogácsa, medvehagymás pogi füstölt sajttal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

623
finomliszt 75 dkg
sertészsír 30 dkg
sajt 15 dkg
tejföl 20 dkg
tej 1.5 dl
tojássárgája 3 db
friss élesztő 5 dkg
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
cukor 2 ek