Nosalty Logó

Medvehagymás pogácsa Adrinyunyutól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Medvehagymás pogácsa Adrinyunyutól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 1097 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 4389 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tésztához

Kenéshez

Összesen 338 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    63.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    630 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    110 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2520.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    1134 mg
  • Nátrium
    291 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    397.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2277 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1591 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 4389 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tejet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet tálba szitáljuk, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót (medvehagyma kivételével), és a felfuttatott élesztőt. Jól összegyúrjuk, ruganyos, fényes tésztát kell, hogy kapjunk, ami már nem ragad se a kezünkhöz, se az edény oldalához!
  3. Kb 30 percet pihentetjük, letakarva. Nem baj, ha kicsit megfeledkezünk róla..:)
  4. Ha már szépen megkelt, kevés lisztet szórunk a deszkára, kinyújtjuk, rászórjuk a fele medvehagymát és feltekerjük, mint a bejglit, majd lelapítjuk kicsit, és félbe, majd a felet is félbe hajtjuk. Letakarva kb 20 percig pihentetjük.
  5. Utána újra kinyújtjuk, rászórjuk a maradék medvehagymát is, és szorosan feltekerjük. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, éles késsel bekockázzuk a tetejét, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  6. Zsírpapírral bélelt gáztepsibe tesszük, a tetejüket bekenjük alaposan a tojásos-tejföl keverékével, 10 percet pihentetjük, amíg előmelegítjük a sütőt.
  7. Addig sütjük, amíg pirosodni kezd a teteje. Kb. másfél gáztepsi lesz ebből a mennyiségből.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 8179
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom és kisfiam hatalmas lelkesedéssel medvehagyma vadászatra indult a közeli erdőbe... Pár órás keresgélés után rátaláltak a lelőhelyre, aminek az lett a vége, hogy egy délutánt, és egy éjszakát a konyhában töltöttem, de még másnapra is maradt medvehagymás tennivalóm!! Az egyik ez a medvehagymás pogácsa sütése volt... Ízlés szerint megszórhatjuk reszelt sajttal sütés előtt. Nekem sajnos nem volt itthon, sokadika van..:(

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jó étvágyat hozzá!

Törölt felhasználó

Szia! Szerintem próbáld meg ne így hajtogatni.Hanem alulról be középig,felülr?l be középig.,jobbról,balról is középig.Mindig pont ugyanabban az irányban.Sokkal magasabb,szebb lesz.Ha ezt háromszor megismétled és szaggatás után is hagyod vagy húsz percig akkor lesz szebb.Én fél kiló liszthez 5dkg éleszt?t rakok akkor is ha csak ha három dekát ír mondjuk a recept.Egy próbát megérne.Üdv Csató A tetejét meg ha rám hallgatsz csak tojássárgájával kend meg és óvatosan,hogy az oldalára ne csurogjon le,mert akkor nem emelkedik fel.Lehúzza a tejfel,meg a sok tojás.Ne haragudj nem okoskodni akartam csak azt tapasztaltam így lesz szép a pogi.Üdv Csató

Éva-Anyóca

Kedves csato! Tudod, milyen igaz, amiket írtál? .D Ahhoz azonban, hogy az ember lánya rájöjjön erre, hiába nézegeti a nagyit, az anyukát, bárkit,.... saját tapasztalatkor annyira ny?gösnek t?nik, macerásnak az elkészítés, hogy csak dirr és durr és ott a pogi, mi a bajotok?...hát hogy nem réteges, nem magas, nem guszta, finom , igen talán, de látvány is kéne..:) Sokszor jártam f?zési-sütési akcióim elejében én is így..:D Aztán rájöttem, hogy van id?m, szeretem amit csinálok, szeretem akinek/akiknek csinálom, akkor most minek kell sietnem? Megpróbáltam amit láttam, tapasztaltam , az alapján, és végre nekem is olyan lett, ahogy kell lenni, és ezt csak úgy értem el, ahogy itt leírtad :),...nem kapkodós süti az tuti, de ha az ember belejön, már nem is veszi észre, annyira természetes, az összes mozdulat és tenni való a kezébe van.. :D :D Jó, hogy leírtad, részemr?l köszönöm. :D Szép hétvégét! Éva-Anyóca

Éva-Anyóca

Jó ötlet , köszönöm. Elrakni is fogod télire? Azt hogy, ha igen? :) Választ köszönöm.

Törölt felhasználó

Szia Éva -Anyóca! Örülök,hogy nem csak én gondolom így.Amúgy egyáltalán nem macerás dolog ez szerintem egy hajtogatás közben egy kis porszívózás,mosás mit tudom én.Nem kell ?rködni felette csinálja a tészta magától a dolgát.Van amikor négyszer is hajtogatom két perc az egész de megéri!Én szeretek sütni és ahogy írod meg kell adni a módját.Igenis szépnek is kell lennie,vagy kéne.Mert azért néha kissé lapos lesz nekem is ,de ez egyre ritkább.Természetesen ez akkor esik meg ha nagyon szépet akarok csinálni valakinek.Na akkor tuti randa lesz!:)Szép estét !Üdv Csató

Törölt felhasználó

Jaj!Ezt elfelejtettem az el?bb!Én lemosom a medvehagymát apróra vágom ha leszáradt és irány a fagyasztó zacskóban.Szépen lelapogatom így kevés helyet foglal el és könny? törni bel?le amennyi kell.Pont olyan jó marad így mint a kapor, a zeller vagy a petrus.

Törölt felhasználó

Elnézést kérek, ha valakinek kellemetlen esztétikai látványt okoztam, de sajnos nem vagyok egy pogácsasüt? "bajnok"....:) Egyébként, pont a leglaposabb példány került a tetejére, kisfiam nagyon igyekezett a pakolásban, (pociba is)!!! :) Télire én is megmosva, lecsepegtetve, felaprózva, m?anyag dobozba, aminek van fedele teszem el, ha ilyenem per pillanat nincs, akkor jó a nylonzacskó is. Fagyasztott állapotban is, lehet törni, kicsippenteni bel?le, amennyire szükségünk van éppen..... A sütési tippeket mindenkinek nagyon szépen köszönöm, megfogadom! :)

Hozzávalók

Tésztához

Kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 nagyméretű növény, ami beltéren is csodásan érzi magát

A már egy éve tartó bezártságnak köszönhetően ismét reneszánszukat élik a szobanövények, mert sokan velük pótolják a természet oly’ nyomasztó hiányát. Íme öt nagyméretű növény, ami nem fog ránk megharagudni, ha egy terebélyes terasz helyett a nappaliban neveljük.